Съдебният процес срещу тенис легендата Борис Бекер, който рискува затвор

...
Съдебният процес срещу тенис легендата Борис Бекер, който рискува затвор
Коментари Харесай

7 години затвор грозят тенис легендата Борис Бекер

Съдебният развой против тенис легендата Борис Бекер, който рискува затвор поради финансови злоупотреби, свързани с банкрута му, стартира през днешния ден в Лондон, като се чака да продължи към 3 седмици, съобщи организация " Франс Прес ".

54-годишният Бекер се яви в съда в Саутуорк в Лондон в компания на приятелката си Лилиан де Карвальо Монтейро. След като бе разгласен във банкрут през 2017 година, шесткратният победител от шампионатите на Големия шлем е упрекнат, че не е спазил банковите секрети, което той оспорва. Освен това е упрекнат, че е скрил в декларациите си няколко парцела, както и сума към 1,8 милиона паунда.

През месец юли 2019 година Бекер изложи 82 предмета, измежду които някои трофеи и персонални сувенири, на продажба на търг, като събра 765 000 евро - сума, с която трябваше да се покрият част от задълженията му. В момента на банкрута му две години по-рано отговорностите му бяха оценени на близо 50 милиона паунда.
 Борис Бекер: Действията на Ноле заплашват цялата му кариера
Борис Бекер: Действията на Ноле заплашват цялата му кариера

Легендата разяснява случая

Борис Бекер рискува до седем години ефикасен затвор, при положение, че бъде приет за отговорен.

При предварителните чувания бе открито, че Борис Бекер е притежател на апартамент в квартал " Челси " в Лондон, както и на два недвижими парцела в Германия, които не са били декларирани сред юни и октомври 2017 година. Обвинен е също, че е прехвърлял в други банкови сметки стотици хиляди паунда, в това число тези на някогашната си брачна половинка Барбара Бекер и на жена си Шарлели Бекер, с която са към този момент разграничени.

Бившият тенисист към този момент имаше правосъдни проблеми поради неплатени задължения с испанското правораздаване поради вила си в Майорка, както и в швейцарското правораздаване за това, че не е платил на пастора, който го е венчал през 2009 година.

През 2002 немското правораздаване го осъди на две години затвор условно и санкция от 500 000 евро за скрити налози от 1,7 милиона евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР