Съдебните власти в американския щат Мериленд наредиха мъжът, заподозрян за

...
Съдебните власти в американския щат Мериленд наредиха мъжът, заподозрян за
Коментари Харесай

Пет обвинения за предумишлено убийство за стрелеца от Мериленд

Съдебните управляващи в американския щат Мериленд подредиха мъжът, обвинен за нападението против редакцията на вестник " Капитал газет ", да остане в ареста по пет обвинявания за преднамерено ликвидиране от първа степен, съобщи Асошиейтед прес. Полицията съобщи, че 38-годишният Джарод Рамос нахлул в нюзрума на " Капитал газет " с пушка вид " помпа " и умъртвил петима индивида . Това е едно от най-смъртоносните набези против публицисти в историята на Съединени американски щати.

Мъжът бързо бил задържан, откакто се опитал да се скрие под бюро в редакцията на вестника . " Човекът отишъл там, с цел да убие колкото може повече хора ", сподели шефът на полицията на окръг Ан Арандъл.

Според органите на реда Рамос бил " неприветлив " към разпитващите го , а в правосъдни документи управляващите го дефинираха като " несхватлив ".



Прокуратурата дефинира като оправдана преценката на съда
, че обвиненият съставлява заплаха за обществото, тъй като доказателствата сочат, че той деликатно е възнамерявал нападението , барикадирал е задната врата, с цел да попречи на жертвите да избягат, и е употребявал " тактически метод за гонене и застрелване на почтени жертви ".

Мъжът е имал отдавнашна омраза с " Капитал газет " и е т ормозил публицисти на вестника . Спорът явно е почнал поради публикация за Рамос, който се признал за отговорен в тормоз против жена. Той завел дело за клюка против изданието през 2012 година, само че искът му бил отритнат като безпочвен.-->

Полицията сподели, че охранителните камери записали нападението, почнало с изстрел, който разрушил стъкления вход на отворения нюзрум.

Журналистите, които се скрили под бюрата и на други места, описаха мъчителните минути на смут, до момента в който чували стъпките на нападателя и изстрелите на оръжието.
Полицията реагирала бързо и арестувала Рамос, без да създаде даже един изстрел. Освен пушка мъжът носел и димни гранати. На мястото пристигнали към 300 локални, щатски и федерални чиновници на реда.

При нападението били убити заместител основен редактор на вестника, двама редактори, кореспондент и помощник по продажбите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР