Съдебните процеси за финансови измами и пране на пари срещу

...
Съдебните процеси за финансови измами и пране на пари срещу
Коментари Харесай

Баневи минаха от "Майбах" на "Тесла"


Съдебните процеси за финансови измами и пране на пари против олигархичното семейство Николай и Евгения Баневи очевидно са стопили благосъстоянието на двойката ликвидатори на куп държавни предприятия.

 

Преди дни Банев бе засечен да кара персонално из столичните улици новото фамилно возило – бял електрически SUV на „ Тесла “. Макар цената на електрическия автомобил като нов да приближава 200 000 лева, познатите на брадатия аферист не крият учудването си от скромното возило, което Банев употребява.

 



Преди да бъде задържан, той се возеше с „ Ролс-ройс “ и „ Майбах “, а от време на време и с частен хеликоптер. Съпругата му пък постоянно можеше да бъде засечена зад кормилото на „ Ферари “.

Сега няма и помен от скъпоструващия автопарк на Баневи, които са освободили и цялата си защита.  

 

Все отново Банев не е изгубил усет към келепира – новото му джипче „ Тесла “ е с немски регистрационни табели, с цел да не заплаща притежателят му санкции в КАТ. Не е изключено новото возило да е записано на компания, от която сякаш е взет чартърен.

 

Припомняме, че съгласно държавното обвиняване Баневи са източили над 85 млн. лв. от предприятията „ Полимери “ – Девня, „ Елма “, химическият цех „ Панайот Волов “ в Шумен и Топлофикацията в Казанлък.

Отделно от това си икономисали заплащането на към 3 млн. лева налози. Семейството е подсъдимо и за прането на гигантска сума пари.

 

След закриването на Специализираното правораздаване, делото против тях бе пренасочено към Софийски градски съд, само че към момента не е известно по кое време ще продължи.

Същевременно Баневи осъдиха България в Европейския съд по правата на индивида за проточилия се дълго престой на брадатия олигарх в тъмницата.

Според решението на съда, България дължи 13 800 евро обезщетение на Николай Банев.

Източник: Уикенд 

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР