Съдебните лекари, които отказаха да направят повторна експертиза на 18-годишната

...
Съдебните лекари, които отказаха да направят повторна експертиза на 18-годишната
Коментари Харесай

,,Разкривам защо си направиха отвод съдебните лекари по случая Дебора“, обяви шефът на Александровска

Съдебните лекари, които отхвърлиха да създадат повторна експертиза на 18-годишната Дебора, най-вероятно са си дали отказ от боязън.
Това съобщи шефът на Съдебна медицина в Александровка болница доцент доктор Александър Александров по Нова тв.
„ Нямам никакви данни, както и моите сътрудници, за претекстовете на отвода на сътрудниците, които са били назначени да извършат спомагателната съдебномедицинска експертиза по случая с Дебора от Стара Загора. Но знаете доста добре какво излезе в медиите във връзка с какво се е случило на сътрудника, който е направил първичната експертиза. Той беше краткотрайно отхвърлен. И може би от боязън да не им се случи и на тях същото, сътрудниците са си създали самоотвод “, уточни шефът на Съдебна медицина в Александровка болница, разяснявайки самоотвода на специалистите, които трябваше да извършат повторна експертиза по случая с обезобразеното 18-годишно момиче.
„ Лично мое мнение – аз не знам по какъв начин може да бъде краткотрайно отхвърлен един доктор. Съгласно Кодекса на труда и по-скоро член 199, работодателят може да в профил краткотрайно даден чиновник, единствено в случай че той е в положение, което не му разрешава да се прави служебните си отговорности или в случай че използва алкохол, опиати и други упойващи субстанции по време на работа. В случая не може да кажем, че сътрудника е бил повлиян или е в положение, при което не може да си прави главните отговорности. Така че остава да е бил или уволнен по взаимно единодушие или надлежно уволнен дисциплинарно “, добави доцент доктор Александър Александров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР