Съдебните институции продължават да си прехвърлят делото за търговия с

...
Съдебните институции продължават да си прехвърлят делото за търговия с
Коментари Харесай

Дело срещу депутат буксува вече 6-та година

Съдебните институции не престават да си трансферират делото за търговия с въздействие против някогашния народен представител от ГЕРБ и сегашен от Движение за права и свободи Димитър Аврамов. Народният представител беше арестуван през юли 2012 година Близо 6 години по-късно делото е отново в прокуратурата, осведоми в. " Сега ". Подсъдим като помощник на Аврамов е Методи Петков - някогашен общински консултант от Плевен. Според обвиняването Аврамов е получил 100 хиляди лева от търговец.

Аврамов бе задържан през лятото на 2012 година, директно преди излизането на следващия евродоклад за напредъка на България в региона на правораздаването. Прокуратурата го упрекна, че е изискал 50 хиляди лева и " малко земя " от предприемача Светлозар Илчовски, с цел да реши спор в негова изгода. Няколко дни по-късно Аврамов изискал още 50 хиляди лева и 100 дка земя. Илчовски твърдеше, че задържаният народен представител е работил от името на някогашната шефка на правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова. Аврамов бе изключен от ГЕРБ след ареста.

Обвинителният акт против него беше импортиран в съда през 2013 година Три години по-късно Аврамов беше оневинен от Софийския градски съд (СГС). През февруари 2017 година Апелативният съд в София анулира присъдата и подреди ново гледане от различен състав на градския. Мотивите за това останаха незнайни, защото делото е секретно. При второто гледане първата инстанция е разкрила пропуски в обвиняването и неотдавна е върнала делото на прокуратурата. Държавното обвиняване е обжалвало връщането и занапред апелативният съд би трябвало да реши дали то е вярно. При всяко състояние обаче процесът няма да тръгне в идващите месеци.

При второто гледане на делото градският съд е разкрил в обвинителния акт нарушавания, които са довели до ограничение правата на подсъдимите. Според арбитър Снежина Колева той не дава отговор на условията за изясненост и непротиворечивост.

Наблюдаващ прокурор по делото беше Румяна Арнаудова, която откакто основен прокурор стана Сотир Цацаров, се издигна до обвинител във Върховната касационна прокуратура и стана представител на основния прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР