Съдебните битки се оказаха в центъра на надпреварата за президентските

...
Съдебните битки се оказаха в центъра на надпреварата за президентските
Коментари Харесай

Републиканците подготвят процедура по импийчмънт срещу Джо Байдън

Съдебните борби се оказаха в центъра на конкуренцията за президентските избори в Съединените щати. Фаворитът за президентската номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп продължава да печели поддръжка, макар повдигнатите против него обвинявания.

Атака и против президента Джо Байдън. Срещу сина му Хънтър Байдън се води дело за укриване на налози и следствие в Конгреса, че е получавал подкупи от украинска компания. Бивш непосредствен помощник на Хънтър даде показания пред Конгреса. Той твърди, че актуалният американски президент е взел участие в бизнес диалозите му. Разкритията идват, откакто републиканците оповестиха, че се готвят за процедура по импийчмънт против Джо Байдън.

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър, се е опитвал да сътвори " заблуда за елементарен достъп посредством него " до татко му, като го е включвал в бизнес диалозите си на високоговорител над 20 пъти. Това е декларирал в показанията си при закрити врата Девън Арчър в границите на следствието в Конгреса дали Джо Байдън е употребявал служебното си състояние в помощ на бизнеса на Хънтър. Арчър и синът на Байдън са били в борда на украинската енергийна компания Бурисма през 2014-та година, когато актуалният американски президент беше вицепрезидент на Барак Обама.



" Какво са продавали семейство Байдън? Само въздействие и достъп до мрежата им. Това е скица за обогатяване на семейството Байдън ", сподели Джеймс Комър - сенатор републиканец от Кентъки.

" За разлика от наглата корист с власт на президента Тръмп, няма доказателство, че президентът Байдън е забъркан в следствието против сина му ", отговори Джейми Раскин - сенатор демократ от Мериленд.

По-рано този месец републиканците разпространиха документ на ФБР с недоказани обвинявания, че Джо и Хънтър Байдън са приели подкупи на стойност милиони долари от компанията Бурисма, която заемаше централна роля в процедурата по импийчмънт против президент Доналд Тръмп през 2019-та година, когато той беше упрекнат, че е оказвал напън върху Украйна да проверява бизнеса на Байдън в страната. Тръмп беше оневинен по тези обвинявания. Името на Хънтър Байдън стана мотив и за още офанзиви против американския президент - мотивът дело, че не е платил налози върху приходи от над 1 милион и половина $, както и за нелегално владеене на оръжие. Първоначално Хънтър Байдън беше сключил договорка с федералните прокурори да се признае за отговорен и да избегне дело - ход, който незабавно предизвика политически престрелки.

" Това продължава да демонстрира системата на двойни стандарти в Америка. Ако сте главен политически конкурент на президента, тогава те вкарват в пандиза, само че в случай че си наследник на президента, получаваш сладка договорка ", разяснява Кевин Маккарти - ръководител на Долната камара на Конгреса на Съединени американски щати.

Републиканците към този момент оповестиха, че следствието за финансовите интервенции на Хънтър Байдън може да докара да започване на процедура по импийчмънт. А демократите отвърнаха на огъня с обвинявания, че се измества фокуса от действителните проблеми на хората. Самият Джо Байдън продължава да се любува на лятната си почивка с каране на колело в Делауеър, а по-рано се майтапеше с концепцията за импийчмънт.

" Републиканците ще би трябвало да намерят нещо друго, с цел да ме подлагат на критика, откакто инфлацията понижава. Може би ще решат да стартират процедура по импийчмънт, тъй като инфлацията пада, не знам ", сподели американският президент.

Процедури по импийчмънт е имало единствено против трима американски президенти - Андрю Джонсън, Бил Клинтън и Доналд Тръмп. Срещу нито един от тях не е повдигнато обвиняване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР