Съдебни служители от Апелативна и Окръжна прокуратура – Пловдив и

...
Съдебни служители от Апелативна и Окръжна прокуратура – Пловдив и
Коментари Харесай

Магистрати с открит урок в Търговската гимназия

Съдебни чиновници от Апелативна и Окръжна прокуратура – Пловдив и от Окръжен съд – Пловдив изнесоха открит урок пред възпитаници от 10 до 12 клас от паралелка „ Съдебна администрация “ в Националната комерсиална гимназия в гр. Пловдив. Гости на проявата, която се организира в тържествената зала на учебното заведение, бяха Александър Николов, ръководител на Сдружението на администрацията в органите на правосъдната власт, доц.д-р Веселина Жекова и доцент доктор Ангел Димитров от Факултета по стопанска система и обществени науки в ПУ „ Паисий Хилендарски “, Марияна Филипова, зам.-директор на образователното заведение, инж. Лалка Обрейкова, правнучка и последовател на делото на Стефан Обрейков, създател на Търговската гимназия през 1910 година и неин донор, както и преподаватели.

Съдебните чиновници Румяна Христова, завеждащ отдел „ Архив “ в Апелативна прокуратура – Пловдив, Божана Ангелова, административен секретар в Окръжен съд – Пловдив и Атанаска Иванова, административен секретар в Окръжна прокуратура – Пловдив, показаха пред учениците тематиката „ Професия правосъден чиновник “. Те описаха за метода на организация на работата  в администрацията на съдилищата и прокуратурите, оформянето на документите, срещнаха бъдещите си сътрудници с етичния кодекс, действието на деловодните системи, и други Учениците задаваха въпроси за практическата работа.

Александър Николов, поздрави гимназистите за избора им на специалността и беседва с тях за мотивацията.  „ За да бъдеш правосъден чиновник би трябвало доста да знаеш, да имаш специфични умения, да познаваш законите, да бъдеш етичен и учтив към хората. Когато един жител влезе в прокуратурата или съда, с цел да подаде документи или пък тъжба, то първата му среща е със служителя. Така се основава и първото усещане от нашата работа “, обърна се към учениците Александър Николов. Инж. Лалка Обрейкова пожела професионални триумфи на гимназистите. Заместник-директорът Марияна Филипова благодари за открития урок, както и за споделените на практика умения.

Срещата се организира в границите на Образователната стратегия „ Съдебната власт–информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, която се реализира взаимно сред Апелативна и Окръжна прокуратура – Пловдив и Окръжен съд – Пловдив. Тази година магистратите  и правосъдните чиновници ще изнесат лекции в четири учебни заведения в гр. Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР