Съдебни лекари в Пловдив готвят протест. Причината е неизплатени от

...
Съдебни лекари в Пловдив готвят протест. Причината е неизплатени от
Коментари Харесай

Съдебните лекари излизат на протест, искат си парите от МВР!

Съдебни лекари в Пловдив готвят митинг. Причината е неизплатени от Министерство на вътрешните работи хонорари за ексклузивен труд. От близо година те не са получавали своите възнаграждения за движимости лица и отхвърлят да посещават местопроизшествия.

" Когато има тежко произшествие, въпреки всичко вървим, тъй като се усещаме длъжни към обществото. Но по-леките закононарушения, които са отвън работното ни време, ние ги отхвърляме изрично. Ние сме лекари в лечебните заведения, а обслужваме Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването. Основната ни активност е да подкрепяме органите на правораздаването, като посещаваме местопроизшествия, правим, съдебно-медицински аутопсии, изготвяме експертизи, преглеждаме живи лица ", съобщи доктор Костадин Балтов.

Вътрешното ведомство им дължи към 100 хиляди лева или приблизително по 15 хиляди лева на човек. Медикът уточни, че през тази година Министерство на вътрешните работи са изплащали пари единствено за минали години.

Д-р Стела Янчева е специализант и работи в Съдебна медицина от тази година. Тя показа, че осъщественият труд към Министерство на вътрешните работи, тя към момента не е получила никакво заплащане.

" Когато се обадят и ние сме на работа в болничното заведение, ние сме задължени да отидем. Посещавала съм тежки ПТП-та, убийства и самоубийства. Министерство на вътрешните работи ми дължат към 10 хиляди лева, само че нямам вяра тези пари да ми бъдат изплатени ", сподели доктор Янчева.

Д-р Балтов добави, че с Министерство на правораздаването, Следствието и Военна полиция нямат проблем с изплащането на възнаграждения.

" Решихме, че не можем да се оправим с полицията, като не вървим на местопроизшествията. Този проблем е на национално равнище, по тази причина на 27 октомври ще се съберем в Пловдив и ще решим какви ограничения ще вземем против полицията, с цел да ни платят ", уточни правосъдният доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР