Съдебната власт не може да остане без Висш съдебен съвет

...
Съдебната власт не може да остане без Висш съдебен съвет
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Съдебната власт не може да остане без Висш съдебен съвет


Съдебната власт не може да остане без Висш правосъден съвет (ВСС). Това е все едно страната да остане без държавно управление, без бюджет и без ръководство, сподели пред медиите заместител основният прокурор Борислав Сарафов в коментар на към момента незапочналата процедура по желание на членове на Висш съдебен съвет от парламентарната квота, съобщи Българска телеграфна агенция.

Такава обстановка би била невиждана, уточни той.

Според него Висш правосъден съвет би трябвало да има. А дали ще е напълно нов или сегашният ще продължи да работи и след приключването на мандата, ще е решение, което може да вземе евентуално Конституционният съд, счита заместител основният прокурор. По думите му при изтичащи мандати на управителни постове в правосъдната система решения ще взема оня състав на Висш съдебен съвет, който е конституиран и работи. 

Все повече са органите и длъжностите в страната, които работят след приключване на мандата им - Инспекторатът на Висш съдебен съвет,  Сметната палата, гуверньорът на Българска народна банка и евентуално други, уточни Сарафов. 

Следователите ще създадем своя избор и се надявам да излъчим най-достойния магистрат за член на Висш съдебен съвет, разяснява Сарафов пред медиите. По-рано през днешния ден той откри общото заседание на следователите, които изслушват претенденти за членове на съвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР