Съдебната реформа започна с освобождаването на Иван Гешев. С това

...
Съдебната реформа започна с освобождаването на Иван Гешев. С това
Коментари Харесай

Атанас Славов: Отиваме на избори, защото ГЕРБ и ДПС дръпнаха ръчната спирачка

Съдебната промяна стартира с освобождението на Иван Гешев. С това промяната не завърши, а имаше късмет да завърши. Следващата стъпка беше ангажиметът за конституционна промяна. Третата упоритост обвързвана с нов закон за правосъдната власт. Ние изработихме, само че не стигна политическото време да бъде признат. 

Това разяснява министърът на правораздаването в оставка в предаването " Защо господин министър? "  

В момента, в който беше признат Антикорупционния закон. Второ да пристъпим към гласоподаване на Закоан за правосъдната власт се дръпна ръчната спирачка. ГЕРБ и Движение за права и свободи стопираха. Те са имали мощно наличие години наред. То е още ненакърнено. За мен обяснението за предварителните избори е нежеланието да се продължи нататък, разяснява Славов.

В този състав на служебния кабин ще забележим членове, които са били членове на други кабиети на президента Радев. Новата форма е форма на споделена подготвеност. Ако преди президнента свободно избираше членовете на Министерски съвет, в този момент би трябвало да го направи с претендента за слуежебен министър председател. Водещата отгвоорност е на претендента за службен министър председател. Но и президента носи отгвоорност, тъй като той е издал указа. Аз не считам, че президентът е един нотариус, уточни министър Славов.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР