Съдебната реформа в Полша, която предизвика бурни ежедневни протести, може

...
Съдебната реформа в Полша, която предизвика бурни ежедневни протести, може
Коментари Харесай

Предположение: Полша може да отнесе глоба от до 300 000 евро на ден заради съдебната реформа

Съдебната промяна в Полша, която провокира бурни ежедневни митинги, може да коства санкция за страната от до 300 00 евро дневно. Санкцията може да бъде наложена от Европейската комисия, написа полския интернет портал onet.pl, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че промяната планува сегашните висши съдии в Полша да се пенсионират, като изключение се прави единствено за държавната квота т.е. тези, назначени от полския правосъден министър. Освен това ръководителят на съда наложително ще е определен и назначен от страната. Това се преглежда като нарушаване на правилото на господство на правото от Европейска комисия, което е и съображение за наказателна процедура.
" Делото може да приключи с високи санкции, надвишаващи 300 000 евро за всеки ден на нарушаване на законодателството на Европейския съюз ", написа полският портал, който показва също, че за налагането на санкцията не е належащо единомислещо утвърждение от всички страни членки. Ако се тръгне към най-суровото наказване - отнемане на Полша от глас в Европейския съвет, към този момент ще би трябвало цялостно единогласие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР