Съдебната реформа спря и това явно бе целта на провалените

...
Съдебната реформа спря и това явно бе целта на провалените
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки поиска отстраняването на Сарафов докато текат разследвания срещу него

Съдебната промяна спря и това очевидно бе задачата на провалените договаряния за постоянно държавно управление, обявиха в позиция " Правосъдие за всеки ". Поради изложените тези Инициатива " Правосъдие за всеки " провежда митинг в Деня на Конституцията - Търновската конституция, сложила основите на новата българска държавност. Едно от настояванията ще бъде отстраняването от служба на и.ф. основен прокурор Борислав Боби Сарафов, до момента в който приключат всички настоящи следствия против него, водени от специфичния прокурор за следствие на основния прокурор и неговите заместници.

Оттам изброяват и многочислените проблеми, които произтичат от неосъществената правосъдна промяна:

По местата си остава тотално компрометираният състав на ВСС;

Остава и Инспекторатът към Висш съдебен съвет, който е към края на втория си мандат, без да е получил такъв;

На поста си е също и и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, против който текат две следствия за вероятно осъществени престъпления;

Не е определена Антикорупционната комисия, а и.ф. неин началник Антон Славчев бе дясната ръка на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

От 1 март тази комисия получи проверяващи функционалности и към този момент се трансформира във втора прокурорска бухалка вместо в неутрален и ефикасен проверяващ орган за корупция и спор на ползи по висшите етажи на трите управляващи, акцентират от " Правосъдие за всеки ".

" Нека се съберем и кажем СТИГА ВЕЧЕ ШМЕКЕРИИ И ГРАБЕЖИ, ИСКАМЕ СВОБОДА И ПРАВОВА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, в която властта произтича от народа и за народа ", молят от " Правосъдие за всеки ".

Мястото на митинга е пред Съдебната палата, където на четвъртия етаж се намират Върховната прокуратура и кабинетът на основния прокурор, " откъдето очевидно се реализира значително фактическата власт в страната от над 10 години ".

Денят е 16 април, вторник, от 18.30 часа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР