Съдебната реформа се дължи на ГЕРБ, заяви в Панорама по

...
Съдебната реформа се дължи на ГЕРБ, заяви в Панорама по
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Съдебната реформа се дължи на ГЕРБ

" Съдебната промяна се дължи на ГЕРБ ", съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

По думите му някои от препоръчаните законопроекти са безсъдържателни и в прорез с Конституцията.

" Противоречат въобще на разделянето на управляващите, изключват прокуратурата или я слагат в послушание на новосъздадени механизми, какъвто е образецът със законопроекта на господин Рашков ", добави Георг Георгиев.

" Направихме стъпки, с цел да има Комисия по конституционни въпроси и смяна на Конституцията ", разяснява Георг Георгиев.

Според него никой от намиращите се в Народното събрание не се пробва да организира действителен спор.

" За правосъдна промяна са нужни гласове ", сподели още Георг Георгиев.

 

Той разяснява и тематиката „ Северна Македония “. „ Всичко, което сме създали досега, е било в посока да се интегрират Западните Балкани. „ Мястото на Република Северна Македония е в Европейски Съюз и НАТО. Неслучайно по време на българското председателство поставихме интеграцията на Западните Балкани преди всичко “, напомни Георгиев.

„ До момента няма нито едно съображение да се твърди, че ГЕРБ се е отклонил от евроатлантическия си път “, акцентира депутатът от ГЕРБ. Той даде образец с обстоятелството, че партията два пъти е вкарвала в Народно събрание решението за даване на военна помощ на Украйна. „ За страдание тогава политици, които се намираха в геополитическа клопка, не ни разрешиха да се присъединим към другите цивилизовани страни “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР