Съдебната реформа не се прави за решаване на конкретни казуси

...
Съдебната реформа не се прави за решаване на конкретни казуси
Коментари Харесай

Демерджиев: Подозирам връзка между атентата срещу Гешев, убийството на Къро и смъртта на Ангел Христов

" Съдебната промяна не се прави за решение на съответни проблеми и за взимане на превъзходство в съответни разногласия, каквито се водят сега сред представителите на политически сили, представители на правосъдната власт и вътре в прокуратурата.

Разследването на атентата против Гешев не трябва и не би трябвало да остане на трупчета. Разследването би трябвало да бъде доведено до дъно и да се разбере кой стои зад този гърмеж и каква е повода за него, дали има връзка със гибелта на Красимир Каменов-Къро и Ангел Христов, допускам че има такава връзка ". Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той разясни, че не има вяра, че Ангел Христов се е прибрал в България, с цел да почине до околните си.

" Убеден съм, че Христов не е прокиснал дълго време в страната, става въпрос за няколко дни, минал е граница през шенгенска граница най-вероятно, тествани са всички граници на летищата. Вероятно е минал през Гърция, не е мъчно човек с подправен документ за идентичност да влезе ", съобщи Иван Демерджиев.

Според него Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото, е основал връзки и се е трансформирал в " октопод ", който има въздействие върху доста процеси. По думите на някогашния длъжностен министър няма данни чиновник на Министерство на вътрешните работи да е оказал помощ на Петьо Петров да напусне страната.

Според Демерджиев няма оперативна информация къде се намира, има данни за подозрително излизане на негови близки в посока Турция, само че не става въпрос за някогашната му брачна половинка.

" Сегашният вътрешен министър би трябвало да се бори за бюджета на Министерство на вътрешните работи, по принцип е предписание политическите кабинети да си отиват със съответния министър, сподели още той.

По думите му проблемите в правосъдната система са лъснали по доста противен и недопустим метод.

" Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е доста огледален. Това в този момент не беше процедура по премахване, извършена обективно и постоянно, тъй че да се обезпечат правата, в това число на господин Гешев. Когато искаш да поправиш пороци в една система не можеш да ги поправиш със същите дейности, с които си ги основал.

Това не е началото на промяна, а продължение на проблемите в правосъдната система. Отстраняването на Гешев беше значимо, само че методът, по който беше направено, го опорочи. Тези, които го назначиха, отстраниха Гешев. Трябва да забележим претекстовете и доказателствата. Този Висш правосъден съвет няма моралното право да избере нов основен прокурор “, съобщи още Иван Демерджиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР