Съдебната реформа не е процес, който може да стане бързо

...
Съдебната реформа не е процес, който може да стане бързо
Коментари Харесай

Адв. Андрей Янкулов: Реформата на ВСС и прокуратурата зависи от гласовете на ГЕРБ и ДПС

" Съдебната промяна не е развой, който може да стане бързо и елементарно ".

Това сподели адв. Андрей Янкулов от " Антикорупционния фонд " в предаването " Алтернативата ".

" Още повече, че тук трябват и съществени болшинства - промяната на Висш съдебен съвет и прокуратурата зависи от гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Упреците, че се бавят и че имало някакви доста лесни и бързи неща, които могат да се създадат, само че не се вършат, аз не ги споделям ", уточни той.

" Промените, които са ни нужни, с цел да може нещата да тръгнат под някаква форма, сигурно допускат промени в Конституцията”, счита юристът.

Адв. Янкулов дефинира контрасписъка с 20 имена на Николай Бареков като " стартиране на димки и похищение на публичното внимание ".

" Фигурата на господин Бакеров е много забавна. Неговото присъединяване в схемата на КТБ по този начин и не беше доста изяснена точно от прокуратурата ", разяснява юристът. " Доколкото ми е известно има документи, които свързват господин Бареков с приемане на финансови средства от банката. В общественото пространство се твърди това, не съм виждал документите. Как се обяснява това - никой не знае. Доколкото ми е известно, тази сюжетна нишка не е включена в обвинителния акт ", добави той.

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР