Съдебната реформа - мисия възможна. Тя е дори задължителна. ТОва

...
Съдебната реформа - мисия възможна. Тя е дори задължителна. ТОва
Коментари Харесай

Служебният министър на правосъдието: Съдебната реформа - мисия възможна

Съдебната промяна - задача допустима. Тя е даже наложителна. ТОва разяснява служебният министър на правораздаването Крум Зарков. 

Започва пределният стадий на реализация на политическата воля. Министерството на правораздаването приготви законопроектите - този за противопоставяне на корупция, за търсене на наказателна отговорност на основния прокурор и този за банкрута на физическите лица ", уточни Зарков пред Bulgaria ON AIR.
Ресорният министър напомни, че е сезирал Конституционния съд по отношение на това какви са пълномощията на основния прокурор, само че към момента изчаква отговор.

" Смятам, че основният прокурор се меси в изпълнителната власт, контролирайки я по метод, който не е очакван в Конституцията. Това не се отнася единствено за Иван Гешев, а е процедура от 1991 година ", разясни той.

Министър Зарков акцентира още, че България е една от страните с най-висока степен на рецидив, като нормално второто закононарушение е по-тежко от първото.

" По-важно от размера на наказването е това то да бъде неизбежно - че няма и не може да има безнаказани ", безапелационен бе той.

" Системата за сигурност е формирана от органи, настоящи като скачени съдове. Трябва един повсеместен метод, с цел да проработи ", счита правосъдният министър.

От Синдиката на чиновниците в пандизите в България оповестиха, че се готвят за дейни митинги поради " безобразията в системата на пандизите " и метода на ръководството на местата за отнемане от независимост, което те дефинират като насмешка.

" Това, което споделят, не дава отговор на истината - няма кой знае какво напрежение в системата. Оценявам доста високо работата на хората в пандизите. Отдавам митинга на разтърсванията, които идват всякога при построяването на нов парламент ", разяснява служебният министър в ефира на " България заран ".

По думите му синдикатът стачкува за плавна промяна, обвързвана с смяната на работното време, защото на доста от чиновниците им се постанова да работят на смени по 24 часа.

" В арестите казусът е доста по-сериозен, в сравнение с в пандизите във връзка с изискванията ", установи той.

Според него България е изпълнила техническите критерии на Шенген още преди 11 години. " Не сме допускани заради разнообразни аргументи - някои от които са уговорени ", сподели Зарков. Той напомни, че служебното държавно управление е постигнало сериозен триумф. Освен това, канцлерът на Германия изрази поддръжката си към страната ни за влизане в Шенген.

" Имаме огромен късмет да влезем в Шенген. Имаме цялостно право да сме там по всички европейски нормативни документи ", изрази очаквания Зарков.

По отношентие на отминалите избори той разяснява: " Предупредих какво ще се случи на изборите още през април предходната година. Кандидатурата ми за ръководител на Българска социалистическа партия не стои на напред във времето. Корнелия Нинова няма никакво желание да си потегля ".

Правосъдният министър заключи, че обществената политика на Българска социалистическа партия е качествена - от каквато занапред страната ни ще се нуждае.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР