Съдебната реформа е належаща. Институцията на главния прокурор в България

...
Съдебната реформа е належаща. Институцията на главния прокурор в България
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Гешев да не ни занимава с емоционалното си състояние, а да изпълни функцията си

Съдебната промяна е належаща. Институцията на основния прокурор в България не е съответна на това, от което има потребност обществото.
Главният прокурор очевидно се занимава с всичко друго, само че не и да провежда работата на Прокуратурата, с цел да се проверява всяко едно закононарушение обективно и всестранно, изключително тези от висок обшествен интерес.

Това, което наблюдавахме през вчерашния ден, имаше доста малко общо с правото. Така разяснява протичащото се във Висшия правосъден съвет (ВСС) някогашният правосъден министър, понастоящем народен представител от ПП-ДБ, Надежда Йорданова.

" Дългото развиване на производството не е изненада. Изненада беше смяната на позициите на част членовете от Висш съдебен съвет, по отношение на предходната година, в аналогично и сходно произвеждане. Крайно време е тук в тази постройка (бел.ред. Народното събрание) да реформираме Висш съдебен съвет и институцията на основния прокурор ", съобщи тя.

" Времето ще покаже на какво се е дължала тази смяна в позициите. Иска ми се да имам вяра, че са действителни аргументи, а не смяна на конюнктурата в политическия пейзаж в България ", изрази вяра тя.

" За първи път в българската история ще имаме такова послание от основния прокурор ", подчертава Йорданова.

" Главният прокурор персонализира в себе си крайната отговорност за законосъобразните дейности на всички прокурори в България при практикуване на техните пълномощия. Очаквам да извърши точно тази фунйция, а не да занимава цялото общество със своето прочувствено положение ", прикани тя Иван Гешев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР