Съдебен пазач подаде жалба срещу съдия, който нареди „обучение за религиозна свобода“ за адвокати

...
Съдебен пазач подаде жалба срещу федералния съдия, който нареди обучение
Коментари Харесай

Съдебен пазач подаде жалба срещу федералния съдия, който нареди „обучение за религиозна свобода“ за трио адвокати на Southwest Airlines като част от наказанието им за това, че не са изпълнили напълно неговите заповеди в случай, включващ реч за аборти.

Лидерът на Fix the Court казва, че изборът на обучение на американския окръжен съдия Брантли Стар, проведено от християнска група за правни застъпници, е „ странно и безпрецедентно.“

Fix the Court, малка, безпартийна група, известна най-вече с наблюдението на Върховния съд на САЩ, подаде във вторник петицията за неправомерно поведение на съда до 5-ти окръжен апелативен съд в Ню Орлиънс.

Изпълнителният директор на групата, Гейб Рот, обърна специално внимание на избора на съдията от Далас за Alliance Defending Freedom за провеждане на еднодневно обучение за трима адвокати от Югозапад по дело, включващо стюардеса, която каза, че е била уволнена заради коментари, които възразяват до аборт. Консервативната ADF е представлявала клиенти, които се противопоставят на абортите, еднополовите бракове и правата на транссексуалните.

Рот каза, че обучението по етика би било добре, но съдията не трябваше да нарежда обучение, провеждано от организация, свързана с определена вяра .

„Заповедта на Стар създава опасен прецедент и той сам заслужава да бъде санкциониран за тази ужасна присъда“, каза той.

Съдията нареди обучението, след като Southwest промени езика на известие, което той нареди да бъде изпратено до служителите, за да обясни законовата забрана срещу религиозна дискриминация.

Southwest, базирана в Далас, обжалва заповедта за санкции и победата на съдебния процес на уволнената стюардеса. Жури й присъди 5,1 милиона долара от Southwest и нейния синдикат, но Стар намали наградата до около 800 000 долара.

Бившият президент Доналд Тръмп номинира Стар за пейката през 2019 г.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР