Съдбите на хората, които са родени с вродени патологии или

...
Съдбите на хората, които са родени с вродени патологии или
Коментари Харесай

Нелеката, но вдъхновяваща съдба на човека-пони

Съдбите на хората, които са родени с вродени патологии или са получили увреждане, се развиват по разнообразни способи. Някои хора не могат да се оправят и се помиряват, само че други са издръжливи и не разрешават на сериозните контузии да ги пречупят.

Един подобен човек бил Робърт Хъдълстън. Американецът се ражда с обърнати във вътрешността колене, получава прякора Момчето пони и става уважаванa и известна персона.

Никога не се отказал  

Бъдещата звезда е родена в Съединените щати в Мисури в края на 19 век. Момчето не можело да върви като естествен човек. Той се движел през целия си живот единствено на четири крайници.

Но Робърт имал шанс, той се родил в любящо семейство. Родителите му не му отказвали ниюо, а той от своя страна постоянно се опитвал да им помогне.

„ Робърт постоянно е работил крепко. Често можеше да бъде забелязан на полето, прибираше реколтата и помагаше на татко си в дъскорезницата.А през зимата заместваше нашия кон. Робърт слагаше екипа и носеше дърва за огрев през снега, с цел да ги продава, можеше да кара десетки благи дневно “, спомня си сестра му.

Съседите също обичали Робърт поради постоянно позитивното му отношение, неналичието на недоволства и упоритата работа. Ласкаво го наричали момчето-пони.

Детството във плантация помогнало на индивида да овладее доста специалности. Той се научил да ремонтира коли, ловко се справял с обработката на дърво и метал.

Войната трансформирала всичко 

Когато стартира Първата международна война, Хъдълстън получава работа като дърводелец и оказва помощ на страната си. Но след войната в Съединените щати имало съществени проблеми с работата.

Необичаен човек като него не можел да си откри работа на никое място, само че един ден му предложили да работи в цирк. Нямал други разновидности да се изхранва, по тази причина Хъдълстоун се съгласил. И в последна сметка спечелил.

„ Всички бяха шокирани, когато видяха необичайния мъж пред себе си. Ходеше единствено на четири крайници, като в същото време оставаше радостен и положителен. А публиката посрещна всеки негов трик с бурни овации “, описват феновете по време на първото осъществяване на Робърт в Тексас.


Човекът-кон работи в цирка повече от 3 десетилетия. Имал доста турнета, Хъдълстън посетил и чужбина, имал доста почитатели. Успява да завоюва пари за добра пенсия и напуща цирка през 50-те години.

„ Никога не скърбя за нищо. Имах необикновен шанс и ориста непрекъснато ми даваше късмет да бъда благополучен, макар че от време на време беше мъчно. Мисля, че живях необикновен живот в най-голяма степен “, споделя Робърт.

Когато се пенсионира, той купува къща във Фримонт, Калифорния, отглежда зайци и реставрира редки скъпи коли. Момчето-пони умира през 1970 година

Робърт станал образец за мнозина. Той посочил, че тежкото увреждане не е присъда. Всеки може да откри себе си в живота и да стане по-успешен от тези, на които им е провървяло повече. 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР