Съдбата се усмихва изненадващо, винаги когато най-малко очакваш! е максимата,

...
Съдбата се усмихва изненадващо, винаги когато най-малко очакваш! е максимата,
Коментари Харесай

Късмет: Полицията в Бургас откри собственика на изгубените 3 500 лв.

„ Съдбата се усмихва изненадващо, постоянно когато минимум очакваш! ” е максимата, която от през днешния ден ще бъде водеща в живота на 45-годишен мъж, изгубил преди близо два месеца огромна парична сума в центъра на Бургас. Щастливецът, чиито пари бяха върнати до стотинка от доблестен бургазлия, напълно ревизира истинността на това витално предписание и то в непредвиден миг.

Историята стартира прозаично – с изповядване на договорка пред нотариус. Мъжът, всекидневно акуратен и прецизен при срещите си, е изправен пред ежедневното предизвикателство за бургазлии – паркирането в централна градска част. Леко под напрежение, пробвайки се да стопи минутите забавяне, слага в джоба си сумата от 3 500 лева и прибягвайки до офиса на нотариуса, търпеливо изчаква реда си за изповядване на договорката. Не всякога обаче нещата са съвършени, тъй като клиентът преди него закъснява във времето и след съвсем 25-минутно отсрочване идва време и за изповядване на покупко-продажбата. Моментът на истината настава повече от ненадейно – 45-годишният мъж открива неналичието на паричната сума, оповестява за събитието на нотариуса и напуща офиса му с концепцията да се върне по пътя до паркирания си автомобил.

Логично - парите липсват, а и кой би оставил огромната парична сума да лежи на пътя? Изправен пред неоспоримия факт на загубата, мъжът се помирява, изповядва договорката и се прибира вкъщи без вяра и предпочитание даже да осведоми полицията за изгубените пари. Оптимист по душа и с убеждението, че „ щом по този начин е трябвало да стане, нищо не може да се промени ”, усмихнатият мъж не унива, а продължава битието си, подсилен от семейство и близки другари, на които въпреки всичко споделя историята, с цел да си вземат поука.

Междувременно в Първо Районно ръководство – Бургас се случва нещо необичайно – бургазлия предава сумата от 3 500 лева, като в елементи изяснява къде, по кое време и по какъв метод я е намерил. Подписва направените приемно-предавателни документи, само че отхвърля да влезе в „ светлините на прожекторите ”, в случай че притежателят на парите се откри, воден от благородството и скромността си. Минават напрегнати дни за полицейските чиновници – организират се голям брой издирвателни дейности, преглеждат се видеозаписи, разпитват се очевидци. Мистерията обаче остава неразкрита – до самоличността на притежателя на парите не се стига.

Последният и основен ход, близо месец след връщането на парите, е съдействието на медиите, които да оповестят обстоятелството за откритата парична сума и издирването на нейния собственик. Публикациите са факт, вълнението измежду публицистите е осезаемо. Самоличността на притежателя на парите обаче към момента е неразбираема. До момента, в който по случайност на журналистическите материали не попадат приятелите му. Препращат му полицейския апел и мъжа, без да таи изключително огромни очаквания, взема решение да се яви в Първо Районно ръководство – Бургас и да оповести загубата на сумата от 3 500 лева, тъкмо упоменавайки копюрите на банкнотите, деня, часа и мястото, където ги е изгубил. Без подозрение това е притежателят – позитивна развръзка за следващия безизходен случай.

Близо два месеца след загубването на парите притежателят им още веднъж е в полицията – този път, с цел да си ги вземе. Леко бил отчаян от обстоятелството, че бургазлията, който ги е намерил, не е пристигнал персонално да се срещнат и да получи благодарностите му. Желанието му е повече от обикновено - да му подари сумата от 1 000 лева 45-годишният притежател на парите взема решение да се презастрахова и вписва втора своя воля при положение, че благородният му съгражданин откаже да получи сумата от 1 000 лева, а точно - с парите да се финансира паметна плоча на фасадата на Първо Районно ръководство – Бургас в респект на починалите при осъществяване на служебния си дълг полицейски чиновници Атанас Градев и Йордан Илиев, оповестява Нова тв.

Така и става – воден от естествената си невзискателност, огромно сърце и благородна душа, бургазлията, научавайки за волята на притежателя на парите, отхвърля дарените му 1 000 лева в интерес на паметната плоча на чиновниците на реда. С усмивка се разделя с управлението на Първо Районно ръководство – Бургас, връчило му признателен адрес от Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, като си пожела положителните каузи през 2023 година да продължат да се множат, а полицейските чиновници да имат по-малко работа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР