Съдбата се усмихна на българския шампион Лудогорец“. Тимът от Разград

...
Съдбата се усмихна на българския шампион Лудогорец“. Тимът от Разград
Коментари Харесай

„Лудогорец“ с шанс за нов поход

Съдбата се усмихна на българския първенец „ Лудогорец “. Тимът от Разград изтегли отличен чоп в групите на Лига Европа и получи късмет за нов поход. Родният отличник ще се изправи в конфликти против немския „ Байер “ (Леверкузен), швейцарския „ Цюрих “ и кипърския АЕК (Ларнака).

„ Орлите “ стигнаха до тази фаза на конкуренцията за трети път в своята история. В предходните два случая „Лудогорец“ прескачаше този кръг от втория по мощ клубен шампионат на Стария континент.
През сезон 2013/14 „зелените“ завоюваха своята група в конкуренцията на „Базел“, ПСВ и „Динамо“ (Загреб). На 1/16-финал бе отхвърлен и италианският „Лацио“, само че испанският „Валенсия“ постави завършек на похода на фаза осминафинали.

Преди година „Лудогорец“ още веднъж излезе от групите. Този път като втори с отборите на „Брага“, „Хофенхайм“ и „Истанбул ББ“. Родният отличник отпадна в идващия стадий от италианския гранд „Милан“.

Сега „орлите“ ще се опитат за трети следващ път да прескочат групите.

 72-100

„ Паднаха ни се съществени тимове – бяха първите думи на Светослав Дяков, капитан на „ Лудогорец “. – Имаме своите шансове, с цел да продължим да мечтаем. Разбира се, че ще се стремим да излезем от групата. Първата цел бе реализирана. Сега можем да продължим още по-напред. Със сигурност няма да е елементарно. „ Байер “ (Леверкузен) е огромен тим. Радвам се, че ще се надигнем против тях и да забележим до къде сме стигнали. “

Главният управител на отбора Пауло Аутори погледна метафизичен на жребия.

„ Всяка група е сложна в актуалния футбол – сподели бразилският познавач. – Трябва да се доказваш постоянно на терена, да си квалифициран за всеки един съперник. Нашата задача е да работим крепко и да бъдем съсредоточени във всеки един мач и да преодолеем тази група. “

Аутори даде за образец завършилото преди два месеца международно състезание в Русия. Според него Мондиал 2018 е потвърдил, че няма любимци в актуалния футбол.

„ В цялата си кариера не съм си пожелавал някой противник, само че мисля, че имаме опция да създадем положителни неща – добави бразилецът. – „ Лудогорец “ би трябвало да построи боеспособен тим и да се възползва от възможностите си да играе на равнище в Лига Европа и Шампионска лига. Всяка година би трябвало да се подобряваме, да надграждаме. Това е нашата цел, би трябвало да сме наясно с това. “

„ Лудогорец “ стигна до групите откакто в профил изцяло справедливо в плейофите грузинския „ Торпедо “ (Кутаиси). „ Орлите “ победиха и в реванша, този път с 4:0. Густаво Кампаняро вкара два гола, а по един прибавиха Върджил Мисиджан и Вандерсон. Преди дуела „Лудогорец“ показа новите си две перли в селекцията – Жуниор Брандао и Мей Махлангу. Бразилецът е централен нападател, а южноафриканецът – полузащитник. Двамата изгледаха от трибуните успеха над „Торпедо“. Те ще бъдат картотекирани за конфликтите с „Байер“, „Цюрих“ и АЕК.

Двубоят с „Торпедо“ ще се запомни и с баталните подиуми на почитателите на гостите. Те потеглиха към ентусиасти на „Лудогорец“ малко откакто резултатът в Разград бе открит. Полицията и защитата се намесиха стремително и след къса битка ги изведоха от стадиона.

Снимка СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР