Съдбата на украинските бойци, които се предадоха в завода Азовстал

...
Съдбата на украинските бойци, които се предадоха в завода Азовстал
Коментари Харесай

ДНР: Съдбата на украинските бойци, които се предадоха от „Азовстал“ ще бъде решена от съда

Съдбата на украинските бойци, които се предадоха в завода " Азовстал " в Мариупол, ще бъде решена от съда. Това сподели пред публицисти ръководителят на ДНР Денис Пушилин, оповестява ТАСС.

" Що се отнася до военнопрестъпниците и тези, които са националисти, тяхната орис, в случай че предадат оръжие, би трябвало да бъде решена от съда “, добави още Денис Пушилин.

По-рано беше обявено, че следователи от Следствения комитет на Русия ще разпитват украинските бойци, които се предадоха. От ведомството дадоха обещание да разпознават националистите, да ги ревизират за присъединяване в закононарушения, осъществени против цивилното население и да сравнят информацията, получена по време на разпитите с други данни от наказателни каузи.

В сряда формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков заяви, че от 16 май насам 959 бойци са се предали, в това число 80 ранени, от които 51 са откарани в болничното заведение в Новоазовск в Донецката национална република.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР