Съдбата на украинската столица се решава в тези часове. Украинските

...
Съдбата на украинската столица се решава в тези часове. Украинските
Коментари Харесай

Руснаците не влязоха в Киев, боевете продължават

Съдбата на украинската столица се взема решение в тези часове. Украинските сили в Киев удържат съветските офанзиви. От другата страна - съветските военни елементи пробват да завладяват държавните здания в центъра на града. Тежки боеве има в доста украински градове, написа NOVA.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1120
На този декор още европейски страни затвориха въздушното си пространство за съветски самолети, от през днешния ден измежду тях е и България. Според оценки на специалисти минимум 100 000 досега са бежанците, които са напуснали страната. У нас тази заран дойдоха първите рейсове с хора, бягащи от войната.

 

В столицата Киев и на доста други места в страната се водят тежки сражения. Унищожени бойни машини, дупки от патрони и следи от гърмежи. Така наподобява през днешния ден главният бул., който води в Киев от западна посока.

„ Мога да стартира това послание с положителни вести. Устояхме и сполучливо отблъскваме вражеските офанзиви ”, уточни украинският президент Володимир Зеленски.

Улиците на милионния град са на практика празни, демонстрират фрагменти, снимани от жителите. На места се виждат бойци, които патрулират или заемат нови позиции. Най-шокиращите гледки от събитията в Киев беше директното попадение в жилищен блок. Ракета удари жилищната постройка. Имаше ранени, както и разрушени апартаменти. Няма данни да е умрял някой от жителите на блока.

Офанзивата против Киев стартира още по мрачно с ракетни удари и престрелки по улиците. Русия сподели, че през вчерашния ден е имало пауза в тяхната акция. Западни военни анализатори не считат, че е по този начин. Инвазията на руснаците върви по-бавно, в сравнение с са възнамерявали, сподели през днешния ден английското разузнаване. В третия ден на атаката украинците към момента държат обекти, които Русия е възнамерявала да превземе в първите 24 часа.

„ Киев и основни градове към столицата са под контрола на нашата войска. Окупаторите желаеха да блокират центъра на страната ни и да слагат тук своите марионетки, както в Донецк. Осуетихме проекта им. Всеки украинец би трябвало да помни едно нещо. Ако можете да спрете и унищожите окупаторите, направете го ”, уточни Зеленски.

Боеве, по-тежки от тези в Киев, има на доста други места в Украйна. Русия твърди, че е превзела първия огромен град - Мелитопол в южната част на страната. Не е ясно дали това е по този начин. Около Харков има огромно придвижване на бойна техника на руснаците, демонстрираха кореспонденти на CNN. Стотици бронирани машини обкръжават милионния град, който още в украински ръце, макар че е единствено на 40 километра от съветската граница.

Продължава да страда и мирното население. Поредна нощ хиляди украинци прекараха подземен. Метрото, подземни паркинги или просто мазетата на постройките. Там спят жителите на единствено на Киев, само че и други огромни градове. Днес беше показано и първото бебе, родено подземен. Момченце, което се появи на бял свят в бомбоубежище в Луганск.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1120  Антоанета Цонева: Институциите ще работят динамично и в синхрон за идващите от Украйна Антоанета Цонева: Институциите ще работят динамично и в синхрон за идващите от Украйна  Руското посолство за затварянето на въздушното ни пространство: Политически маньоври Руското посолство за затварянето на въздушното ни пространство: Политически маньоври  Ивайло Калфин: Трудно ще се промени бързо зависимостта на Европа от съветските енергийни източници Ивайло Калфин: Трудно ще се промени бързо зависимостта на Европа от съветските енергийни източници
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР