Купа Солхайм: Отборът на Европа отвръща на удара, за да напусне състезанието равностойно преди последния ден

...
Съдбата на Solheim Cup виси на косъм, след като отборът
Коментари Харесай

Съдбата на Solheim Cup виси на косъм, след като отборът на Европа се пребори, за да изравни резултата 8-8 преди последния ден във Finca Cortesín, Испания.

Отборът на САЩ влезе в събота с преднина от 5-3, след като победи съперниците си в първата сесия в петък, но не успя да се възползва от това предимство с второ поредно поражение в следобедната сесия.

Отборът на Европа се стреми към рекордна трета поредна победа в Solheim Cup, като трябва да достигне 14 точки в неделя, поради факта, че е настоящият титуляр.

Драматичен ден

Два от сутрешните четири мача на четворки – в които играчите от всяка двойка изпълняват редуващи се удари с една топка – се оказаха наопаки. Последното състезание между шведската двойка Лин Грант и Мая Старк и американките Даниел Канг и Андреа Лий беше решено от финалния удар на дупка 18.

Грант трябваше да направи удар от 12 фута в последния, за да осигури втората точка на Европа от сесията сред осезаемо напрежение – и 24-годишният новобранец го направи за очевидната наслада на партизанската тълпа във Finca Cortesín.

Този драматичен удар осигури подобаващ завършек на мач, който видя инерция в полза на отбора на Suzann Pettersen, въпреки че Team USA все още имаше предимство от 7-5 след сутрешната сесия.

Следобедната сесия с четири топки – формат, при който всеки играч удря собствената си топка и записва най-нисък резултат на всяка дупка за своя чифт – незабавно видя класирането, наводнено с европейско синьо след птичето на Леона Магуайър на втората дупка и този импулс остана почти постоянен под испанското слънце.

Магуайър и нейният партньор Чарли Хъл свършиха лека работа с Нели Корда и Али Юинг, финиширайки след само 15 дупки зад множество птички, преди да се върнат обратно на игрището, за да подкрепят останалата част от отбора и да се къпят в умилението на присъстващи зрители.

 Лин Грант от отбора на Европа беше в брилянтна форма в събота. Лин Грант от отбора на Европа беше в брилянтна форма в събота. Хоакин Корчеро / Shutterstock

Блясъкът на Европа беше илюстриран от любимката на домакините Карлота Циганда и светкавичния старт на Грант за четири топки, тъй като те направиха осем поредни бърдии като отбор, за да грабнат инициативата в мача си срещу Канг и Лилия Ву.

Kang и Vu поддържаха темпото възхитително, като първият по-специално изсипваше удари, за да остане на близко разстояние – само за да падне с Ciganda и Grant, които изравниха резултатите до 8-8.

Решаващите сингъл мачове в неделя – където всичките 12 играчи се състезават срещу член на противниковата страна – може да се окажат тест за издръжливост за някои от европейския отбор, които са играли във всичките четири сесии досега.

Грант, Магуайър и Емили Педерсен ще участват във всяка сесия до края на състезанието, докато отборът на САЩ не е използвал играчи в цялото петъчно и съботно действие под ръководството на капитана Стейси Луис.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР