Съдбата на редица големи военни проекти в Германия остава несигурна

...
Съдбата на редица големи военни проекти в Германия остава несигурна
Коментари Харесай

Германия няма пари за нови танкове и самолети  

Съдбата на редица огромни военни планове в Германия остава несигурна заради неодобрено финансиране, оповестява " Шпигел ", базирайки се на конфиденциален документ от немското министерство на защитата. Според вестника цената на тези планове се прави оценка на няколко милиарда евро.

По-конкретно, въпросът за идващите стадии от развиването на най-големия европейски план в региона на въоръженията - изтребителят FCAS - остава неуреден. Общата му стойност е към 100 милиарда евро.

Неясна остава и ориста на плана за нов танк, основан взаимно от Германия и Франция. Финансирането на различен план - за подводници, в който взе участие Норвегия, също не е обезпечено.

Освен това не е известно каква орис чака плануваната преди този момент покупка на нов патрулен аероплан Boeing P-8A, два танкера за военноморските сили и нови катери. Патрулният аероплан оказва помощ да се управляват огромни области на морето и да се откриват подводници. Освен това може да се употребява за битка с пиратството.

Не е обезпечено и финансиране за плана „ Пегас “ (Pegasus) за немските военновъздушни сили „ Луфтвафе “.

В същото време Германия възнамерява да закупи три самолета Bombardier Global 6000, оборудвани с високотехнологични датчици. Те могат да прихващат радиопредавания и да откриват датчици за Противовъздушна отбрана. Първоначално се планираше да се употребява безпилотният летателен уред Euro Hawk за тази цел, само че през 2013 година министърът на защитата Томас де Мезиер изтегли страната от този проблематичен план.

Както следва от документа, на който се базира Spiegel, проблемите на немските въоръжени сили са свързани със заложеното внезапно понижаване на бюджетните средства след 2022 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР