Съдбата на питбула Зевс, убил тригодишно дете в Мокрище, предизвика

...
Съдбата на питбула Зевс, убил тригодишно дете в Мокрище, предизвика
Коментари Харесай

Зоозащитници признават върховенството на човешкия живот...

Съдбата на питбула Зевс, умъртвил тригодишно дете в Мокрище, провокира дълготраен интерес в обществото и обществените медии. Поредната обява в групата „ ВОТАН – нов живот за питбула ” на едноименната зоозащитна организация повлече голям брой мнения, показващи разнообразни отзиви и гледни точки. Те обаче са обединени от едно нещо – че животът на едно дете е доста по-голям от този на едно животно, било то и добродушно и неагресивно, каквото е към този момент кучето.

„ Общественото мнение се раздели на две крайности - да убием кучето или да спасим кучето. А действително няма значение какво ще вършим с него, тъй като казусът е въплъщение на нещастието на една страна. Държава, чийто деца очевидно безусловно умират по улиците. Следващият път ще е някой автомобил. А казусът е, че постоянно ще има идващ път, без значение какъв брой кучета от предните пъти сме приспали и какъв брой автомобила сме предали за елементи. Не може да се позволи проблем, до момента в който не е дефиниран и само " замитаме " последствията от него ”, написаха от „ ВОТАН ”.

От групата припомнят, че всички в страната носим виновност когато си мълчим за нередностите и декларират, че Зевс е прелестно куче с отлично държание. Членовете й приканиха всички да спрат с всичко към този случай.

Поредната обява за питбула провокира хиляди разяснява. По-голямата част от пишещите са съгласни, че българинът няма нито просвета на шофиране, нито на развъждане на животни, и като че ли никой не се интересува от същинските аргументи и виновници за гибелта на едно тригодишно дете.

„ По- тъкмо не може да бъде разказана жалката реалност, в която живеем... Време е да се събудим за своите отговорности като рационални хора и да понасяме виновността си заради всеобщата липса на такива ”, написа различен от коментиращите.
Немалко са и хората, които считат, че кучето не би трябвало да бъде убито, само че си остава действителна заплаха. Те считат, че в случай че едно куче или животно един път нападне човек или дете, ще го направи отново сигурно. А и каквото и да стане със Зевс, детето към този момент го няма. „ Не може едно куче да е по-важно от един човешки живот! Аз също обичам животните, само че повече обичам хората! ”, декларира изрично една от потребителките в мрежата.

И, макар апела да се замълчи, мненията и мненията по случая, разбунил духовете в цялата страна, очевидно ще продължат още дълго време.

Снимка: ВОТАН
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР