Съдбата на кучето Хопи трогна хиляди. То беше открито на

...
Съдбата на кучето Хопи трогна хиляди. То беше открито на
Коментари Харесай

Изоставено куче с деформирани крачка намери своя дом и семейство

Съдбата на кучето Хопи трогна хиляди. То беше намерено на улицата - изоставено на 3-месечна възраст поради това, че не може да върви. Отскоро Хопи към този момент си има дом и семейство.

Той е имобилен, само че с жадност за живот. „ Хопи се появи при нас по сигнал, зарязан пред един подслон, в това състояние…той беше много по-мъничък ", описа Искра Георгиева.

По думите й кучето е наречено Хоп, тъй като желаят и имат вяра, че той може да скочи високо. Крачетата му са деформирани. Той няма нито по какъв начин да се лекува, нито по какъв начин да се оперира, рехабилитира, няма мускулче. Крачето му е кост с кожа, никой не знае каква е повода. Той  в никакъв случай не е стъпвал, описа Искра.

Според Бианка Боянова, една от най-хубавите рехабилитаторки е споделила, че той най-вероятно е бил роден по този метод, само че в случай че са били взети ограничения в точния момент - при раждането, е имал късмет да се възвърне. Без късмет за възобновяване, само че с вяра, че ще бъде осиновен, лекарите го изписват от клиниката.

„ Ние нямахме алтернатива и един ден пуснахме пост и казахме на Хоп живота зависи от човешката грижа ”, описа Искра Георгиева. Не след дълго младо семейство от София откликва. Споделяйки, че с Хопи имат доста общо.

Кирил Кирилов описа, че са скролвали във Фейсбук и са видели информация за кучето. „ Писахме на всички места да го дадат на нас. Ние общия език си го имаме, сприятеляването беше мигновено ”, сподели Кирил, а Хоп лае в символ на единодушие.

Грижите за Хопи не са повече, в сравнение с за всяко друго животно, което няма неговата орис, споделя Кирил. „ Той желае да му обръщаш внимание, да го почешеш, тъй като не може самичък, водичка да дадеш, да го нахраниш и това е. Иска и на открито. Хора като мен не ги оставят, нали, като кучетата както ги оставят ”, сподели Кирил, който има лек двигателен проблем. „ Това е - едно и също нещо е, това е живо създание ”, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР