Съдбата на кораба Галакси лийдър“ и неговия екипаж е в

...
Съдбата на кораба Галакси лийдър“ и неговия екипаж е в
Коментари Харесай

Хутите: Съдбата на кораба „Галакси лийдър“ с българи на борда е „в ръцете“ на „Хамас“

Съдбата на кораба Галакси лийдър “ и неговия екипаж е „ в ръцете “ на „ Хамас “. Това съобщи представител на йеменските хути пред Си Ен Ен. На борда на товарния транспортен съд са и двама българи. 

Решението за освобождението на плавателния съд и екипажа ще бъде взето от терористичната формация, допълниха бунтовниците.

 

Бунтовниците още веднъж нападнаха търговски транспортен съд в Червено море

„ Корабът и неговият екипаж са в ръцете на братята от съпротивителното придвижване „ Хамас “ и бригадите „ Ал Касам “. Ние нямаме лични искания във връзка с този транспортен съд “, каза говорителят на йеменските хути Насър пъкъл Дин Амер, представен от Българска телеграфна агенция.

Все отново по думите му с „ Хамас “ се водят директни и настоящи полемики за това дали да бъдат освободени. 

На 19 ноември в Червено море хутите отвлякоха товарния транспортен съд, като го превзеха и взеха за заложници членовете на екипажа: 17 филипинци, двама българи, трима украинци, двама мексиканци и румънец.

Пред Светослав Иванов един от водачите на придвижването пое ангажимент „ да се отнасят с българските пленници като с посетители “

От отвличането са минали към този момент близо 120 дни и съгласно почитан държавен чиновник във Филипините няма индикации, че бунтовниците са подготвени да ги освободят, до момента в който не приключат военните дейности.

През декември Министерството на външните работи на България съобщи, че работи взаимно с сътрудници и страни, които имат техни жители на корабите „ Галакси лийдър “ и „ Руен “, за освобождението на плавателните съдове и екипажите им.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР