Съдбата на китайски ученик привлече вниманието на милиони хора по

...
Съдбата на китайски ученик привлече вниманието на милиони хора по
Коментари Харесай

Китайче със замръзнала коса трогна света


Съдбата на китайски възпитаник притегли вниманието на милиони хора по света, откакто фотоси на замръзналата му коса обиколиха медиите и обществените мрежи по света. Момчето, живеещо в селските региони на Китай, изминава 4.5 км до учебно заведение в суровата зимна заран всеки ден, като това му лишава повече от час, оповестява Daily Mail.

Облечено с тънки облекла, момчето се изправя против минус девет градуса, с цел да се яви на изпит при започване на седмицата в дребен град в провинция Юнан в Южен Китай. Той е трети клас в главното учебно заведение в град Ксинджи, оповестява People`s Daily Online. Момчето не идва от щастливо семейство. Баща му е работник-мигрант в различен град, а майка му го изставя, гласи информацията в локалните медии.

Уанг Фуман е на осем години и живее в къща от тиня с баба си и по-голямата си сестра.

Директорът на учебното заведение, споделя, че домът му е надалеч от учебно заведение и той върви повече от час всеки ден, с цел да стигне до образователното заведение. Неговата класна стая няма отопление.



Вчера в учебното заведение му стартират заключителните изпити, като температурата пада до минус девет градуса сутринта. В резултат косата и веждите на момчето са изцяло покрити със скреж, когато то идва в клас.

Очевидно обаче неговите 16 съученици, както и той самият, намират това за занимателно. 

Според шефа, момчето е работлив възпитаник и талантлив математик.

Снимка, направена от People`s Daily, демонстрира ръцете му, на които се вижда, че те са напукани и покрити с рани, както и със следи от измръзване, тъй като оказва помощ на баба си, като работи селскостопанска работа.  

Фуман, също така, не е виждал татко си от няколко месеца.

Снимката му развълнува изключително доста китайците, които разясняват, че разликата сред богатите и бедните в страната е прекомерно огромна. 

 

profit.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР