Съдбата на футболния клуб Левски, чий е той в момента

...
Съдбата на футболния клуб Левски, чий е той в момента
Коментари Харесай

Съдбата на ФК Левски надделя над COVID-19

Съдбата на футболния клуб " Левски ", чий е той сега и какво се прави с едни джиросани акции продължава и през днешния ден да е главен проблем в страната. След като през вчерашния ден предприемачът Васил Божков показно джироса акциите и посредством медиатор направи опит да ги съобщи на премиера Борисов през днешния ден продължава да има разнообразни отзиви за бъдещето на футболния клуб.

Проф. Герджиков: Акциите на " Левски " са на премиера

Акциите на " Левски " сега са в безтегловност - те са джиросани на премиера Бойко Борисов, само че той няма никакво желание да става акционер. Казусът със собствеността на футболния тим разяснява юристът и някогашен длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков.

След като министър-председателят не е вписан в книгата на акционерите, той няма права във връзка с сдружението, посочи юристът. Акциите сега са на премиера, само че правата по тях той не може да ръководи.

Проф. Герджиков посочи, че прехвърлянето на акциите е образец по какъв начин не би трябвало се джиросват акции. " Това би трябвало да се направи на гърба на самата скъпа книга. А доколкото разбирам, това е краткотрайно уверение. Не можем да чакаме от футболни хора да са наясно по какъв начин се правят тези неща ", разяснява юристът.

Той даде образец с завещание и това, че благосъстоятелност може да се трансферира едностранно, само че след гибелта на донора човек не е задължен да одобри наследството.

Според проф. Герджиков ситуацията е висящо, то не може да продължава дълго. По думите му няма юридически спънки Борисов да вземе акциите, само че след вписването му в книгата на акционерите - той ще стане мажоритарен акционер.

Това не е съвместимо с неговия държавен пост, тъй като ще се сътвори спор на ползи, уточни юристът, който посъветва премиера да джироса акциите на различен човек и да се " разплете възелът ".

Тодор Батков угрижен за акциите на " Левски "

Адвокатът и някогашен притежател на " Левски " Тодор Батков е угрижен със случилото се в " Левски " и джиросаните акции на клуба. Според него това е по-скоро е някакъв реванш, което не е добре. Той е очаквал предприемачът Васил Божков да постъпи обикновено и безплатно като даде акциите на новите акционери, както самият той е постъпил преди време. Адвокатът очаквал още от Божков да даде акциите на " Левски " на Константин Папазов, почитателите или на различен акционер.

Батков подсети, че преди време Майкъл Чорни желал от юриста да даде акциите на тогавашния вътрешен министър. По думите му има процедура по прекачване на акциите на " Левски " от Георги Попов към премиера Бойко Борисов, само че процедурата е спряна, прекратена, замразена и сега акциите не са на никого - те са в безтегловност.

Батков е сигурен, че в случай че акциите на " синия " клуб бъдат дадени на Тити Папазов, той няма да злоупотреби с тях.

Иначе акциите във всеки един миг още веднъж могат да се върнат при Васил Божков, като се анулира джирото. Сега обаче акциите на " Левски " са блокирани и с тях не може да се взе участие в общо заседание, да се образува болшинство и не може да се гласоподава. Възможно е Попов и Божков да анулират джирото и да дадат акциите на който изискат, счита Тодор Батков.

Той приканва всички да проявят разсъдък, тъй като въпреки всичко ставало въпрос за акциите на " нещо огромно ". Загърбете страстите и не пречете, приключи Батков.

Тити Папазов: Лошо изиграна пиеса от най-лошия артист

Даването на акциите е пиеса, неприятно изиграна от допустимо най-лошия артист. Така Константин Папазов разяснява в утринния блок на БиТиВи ориста с акциите за собствеността на ФК " Левски ".

По думите му пети ден обществото и душeвността на хората не е обременена с ковид, а от казуса с футболния отбро. Ние живяхме с мисълта за тези акции, с цел да може клубът да не мине през банкрут, сподели Папазов. Той е водил доста диалози с Божков за акциите на клуба. Според него те са тъкмо толкоз стойностни, колкото са стойностни косите на Левски в музея.

Цената съгласно Папазов с джиросването на акциите са злепоставянето на премиера Бойко Борисов. Залогът на пиесата е огромната обич на сините почитатели, посочи той и помоли Георги Попов час по-скоро да се опита да почисти срама от тази неприятно изиграна писа.

Константин Папазов във всичките си диалози с Васил Божков е бил безпределно правилен и не е целял да засегне или да обиди някого. Папазов вярвал, че акциите на клуба ще бъдат дадени на него и няма " Левски " да бъде злепоставян. Когато обаче говорили с Божков имало две варианти - или Борисов, или той.

Папазов съобщи, че синята общественост би трябвало още веднъж да помогне на клуба, тъй като " Левски " в никакъв случай не би трябвало да бъде използван. Клубът е извънредно значим и това се потвърждава с обстоятелството, че от няколко дни се приказва за " Левски ", а даже не и за ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР