Съдбата на едномесечното българче Пламен в Париж остава неяснаНа 27

...
Съдбата на едномесечното българче Пламен в Париж остава неяснаНа 27
Коментари Харесай

Българката с отнето бебе в Париж: Ще трябва да се моля, за да виждам сина си!

Съдбата на едномесечното българче Пламен в Париж остава неразбираема

На 27 април бебето беше отведено без знанието на неговата майка от болничното заведение „ Жан Вердие “ в предградие на френската столица Бонди.

„ Бяхме се събрали българи, които чакахме по- скоро Златка Стоянова да излезе с детето, в сравнение с дребният Пламен да бъде изведен скрито и нелегално. Нямаше никакви документи за това. Извикаха майката и мен като неин преводач и ни оповестиха, че бебето не е към този момент в болничното заведение. Това заяви Цвети Тронвил пред GlasNews.bg, която е ръководител на Федерацията на българските културни общности по света и търси способи, да помогне на родилката.

„ Опитаха се да ни подведат, че бебето има здравословни проблеми. Извели са детето, а на нас дадоха един хвърчащ лист с написан ръкописно адрес на обществен дом. И това беше една процедура за нелегално извеждане на едно дете, което още не е отнето “, изясни Цвети Тронвил. Ние изведохме майката от болничното заведение, макар че желаеха да я задържат още, добави тя. Жената не е получила никакъв документ или пояснение за задържането ѝ 30 дни в болница.

Майката разкрива, че ще би трябвало да се моли и уговаря, с цел да може да види сина си.

"Те ми споделят по да пъти в седмица, само че би трябвало предварителната среща да желая. Да звъня, да ги апелирам за среща, с цел да видя детето си ", изясни Златка.

Златка Стоянова съумява да отиде в обществения дом, с цел да види своето бебе, само че ден по-късно получава SMS, че Пламен към този момент не е там и, че на 4 май ще има среща с него, само че на различен адрес в друго обществено заведение.

„ Казват ми само, че се грижат добре за него. Но дали това е правилно или не е правилно, няма по какъв начин да знам? ", споделя с горест Златка.

Цвети Тронвил сигнализира, че сега никой не знае къде е едномесечното бебе и какво се случва с него.

Междувременно тя опроверга информацията, че е получила поддръжка от Външното ни министерство. Болницата е посетена от консула – Милена Узунова, само че по-късно от българското посолство не са създали нищо.

"Ако кажа, че е са ми помогнали, ще излъжа. Аз не умея да неистина. Не е правилно ", сподели майката.

На 9 май е плануван правосъден развой с детски арбитър.

В поддръжка на Златка на 30 април се организира митинг и пред френското посолство в София. Хората, които се включиха в митинга желаеха бебето Пламен да бъде върнато неотложно на неговата майка.

35-годишната Златка Стоянова живее в Париж от 5 години. Пристига във френската столица, за лекуване на очите. В болница Жан-Вердие в Бонди младата жена ражда на 22 март 2022г. След раждането е арестувана 30 дни в болничното заведение без здравно или правосъдно съображение за това. Златка е била известена, че има правосъдно решение детето да бъде настанено краткотрайно в приемно семейство, тъй като при раждането тя е записана като самотна майка, която няма къде да си гледа детето.

„ Златка Стоянова е настанена в българско семейство в Париж, само че непрестанно е манипулирана от разнообразни хора. Бяхме и обезпечили дом и юридическа помощ, само че тя ни уведоми, че се отхвърля от нашата поддръжка.От на следващия ден дамата остава на улицата “, изясни с оскърбление Тронвил пред GlasNews.bg. Искам българското посолство в Париж да поеме отговорност за Златка Стоянова и нейното бебе, съобщи още Цвети.

“Истината е, че се включиха прекомерно късно, а има юридическа процедура, по неотложност да се извърнат към съда и изискат неотложно прекъсване на каквото и да е правосъдно решение. С положителни юристи от тяхна страна и благосклонност, можеха да го създадат, само че те мълчаха цяла седмица! “, безапелационна е българката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР