Съдбата на два оковани във вериги слона в зоопарка в

...
Съдбата на два оковани във вериги слона в зоопарка в
Коментари Харесай

Съдбата на два слона, оковани във вериги в зоопарк, разгневи Виетнам

Съдбата на два оковани във вериги слона в зоопарка в Ханой разгневи Виетнам и организации за отбрана на правата на животните, които приканиха за освобождението им, съобщи Агенция Франс Прес.

Те упорстват двата женски екземпляра - Тай и Банан, да бъдат пуснати в естествен парк, като близо 70 000 души към този момент са подписали под петиция с апел за това. 

Но в сряда сутринта двете слоници останаха оковани, до момента в който гледачите им в зоопарка ги хранеха с трева и захарна тръстика.

" Слоновете са животни, които могат да бъдат жестоки. Заради счупена електрическа клетка сме длъжни да ги оковем ", съобщи пред Агенция Франс Прес чиновник на зоопарка, поискал анонимност. 

Това мнение обаче не се споделя от деятелите на " Енимълс Ейжа ", които са изпратили писмо до виетнамските управляващи с апел животните да бъдат преместени в джунглата в народен в централните планински региони на Виетнам.

Друга организация за отбрана на правата на животните - " Виетнам енимъл айс ", пък стартира при започване на август петиция за освобождението на животните.

От управлението на зоологическата градина обясниха пред държавните медии в страната, че сходни претенции са " нелогични ". 

" Двете слоници, които са на възраст сред 60 и 70 години, са в нашата зоологическа градина от повече от десетилетие... Те ще умрат, в случай че бъдат пуснати на независимост, защото не могат сами да си намерят храна или да се защитят ", упорстват от управата.

Според асоциации за отбрана на околната среда популацията на дивите слонове във Виетнам е намаляла от към 2000 екземпляра през 1980 година до към 100 през 2022 година

Броят на опитомените животни също е намалял от 600 през 1980 година до единствено 165 през днешния ден, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР