„Съдбата на България след вота на недоверие е или правителството

...
„Съдбата на България след вота на недоверие е или правителството
Коментари Харесай

Свиленски: Вотът няма да мине, защото в пленарната зала има повече от 120 разумни депутати

„ Съдбата на България след вота на съмнение е или държавното управление да продължи да действа, или, в случай че успее, да се отиде на предварителни избори. Втората опция, да се отиде на предварителни избори, е пагубна за страната.”

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Георги Свиленски на брифинг в Народното събрание.

По неговите думи, в миг на военна, икономическа и обществена рецесия, идни тежки есенни и зимни месеци и инфлация, да хвърлиш страната в предварителни избори е меко казано безконтролно. Според Свиленски това, което чакат българските жители е приемането на бюджета, приемането на ремонти в над 22 закона по Плана за възобновяване и резистентност, средствата от който би трябвало да отидат в българското земеделие, в българското обучение, в българското опазване на здравето.

„ Никой от нас в обединението не се вкопчил в ръководството, а желаеме да дадем ръководство на България, което да реши тези проблеми”, посочи социалистът.

Според Георги Свиленски вотът на съмнение няма да успее, тъй като „ в Народното събрание има повече от 120 рационални народни представители, които няма да позволен страната да бъде тласната в безпорядък и в безвремие.” Той обърна внимание, че никой не може да даде гаранции какво ще се случи след едни възможни предварителни избори и дали България да се окаже още веднъж в обстановка на нова изборна серпантина.

„ Очакванията на българските жители не са предварителни избори. Очакванията са за стабилизиране на обединението, намиране на работещи решения в Народното събрание, приемането на бюджетите. След което – утешение на ситуацията, промяна на министрите и отменяне на вота на недоверие”, безапелационен бе Свиленски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР