Съдбата на Афганистан след водената 20 години от САЩ война

...
Съдбата на Афганистан след водената 20 години от САЩ война
Коментари Харесай

Съдбата на Афганистан показва, че съперници като Русия вече смятат Запада за слаб |

Съдбата на Афганистан след водената 20 години от Съединени американски щати война значи, че огромни противници като Русия в този момент считат решимостта на Запада за отслабнала, съобщи през днешния ден английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Войната в Афганистан коства няколкостотин хиляди човешки живота и трилиони долари, само че в този момент талибаните се върнаха на власт и водещите сили на Запада бързат да изтеглят своите дипломати и работили за тях афганистанци от летището в Кабул.

" Това, което ме кара да се усещам неудобно, е, че в този момент имаме международен ред, в който решимостта на Запада се възприема от нашите противници като слаба ", сподели Уолъс пред Би Би Си.

" Това е нещо, което би трябвало да тревожи всички ни: в случай че се счита, че на Запада му липсва решителност и той се разпада, това ще насърчи нашите противници като Русия ", акцентира министърът пред радио Ел Би СИ.

Англия се опасява, че завръщането на талибаните и вакуумът след безредното евакуиране на Запада ще разреши на бойците от " Ал Каида " да се укрепят крепко в Афганистан, едвам 20 години след офанзивите против Съединени американски щати от 11 септември 2001 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР