Съдбата на 5000 бездомни кучета от София в последните години

...
Съдбата на 5000 бездомни кучета от София в последните години
Коментари Харесай

Кучета "изчезват" в общинските приюти на София



Съдбата на 5000 бездомни кучета от София в последните години е неразбираема. Нняма планове какъв брой излиза на данъкоплатеца издръжката на бездомно куче, а за четириногите се харчат милиони.

През последните 4 години към момента няма данни за това какъв брой кучета в приюта са умрели. Отчетен е броят кучета, хванати от улицата, върнатите назад там и осиновените. Но графата за умрели остава празна.

Според справките на „ Екоравновесие” сборът на всички кучета, оставащи в приютите от 2013 година до 2016 година е близо 6500, общият потенциал, с който общинското дружество разполага обаче е 1500. Така 5000 кучета остават с неразбираема орис, оповестява БТВ.

В амбулаторията, където се настаняват болните кучета, не се позволяват гости. От документите се вижда, че куче, чието общо положение е несъмнено като "неблагоприятна прогноза ", получава лекуване на същия ден и на идващия. В почивните дни обаче положението на кучето не е разказано. Няма и знак за извършено лекуване.

„ Екоравновесие” разполага с годишен бюджет от два милиона и половина. С тази сума са направени клетките в приюта, най-голямата им рационализация е мрежа, която на много места е раздрана. В бюджета няма план за това какъв брой коства едно бездомно куче на данъкоплатеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР