Съдът задължи мъж от Варна да плати над 480 лева

...
Съдът задължи мъж от Варна да плати над 480 лева
Коментари Харесай

Съдът задължи варненец да плати глоба от 250 евро, наложена в чужбина за използване на мобилен телефон при шофиране

Съдът задължи мъж от Варна да заплати над 480 лв. санкция, наложена в чужбина за потребление на мобилен телефон до момента в който кара. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд - Варна за Varna24.bg. Финансовата глоба е наложена в Холандия. 

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Нидерландия уверение за използване на правилото на взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз.

Нарушението е било осъществено от българския жител на 11 януари предходната година. Решението на холандските управляващи е от 04.08.2022 година и е влезнало в действие на 15 септември същата година.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна реши, че не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже признаването и осъществяването на наложената финансова глоба.

Съдебният акт ще бъде изпратен неотложно на органите на Национална агенция за приходите за осъществяване, където мъжът ще би трябвало да заплати левовата равноценност на санкцията - 488,96 лева

Постановеното решение предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР