Съдът вдигна двойно цената на един от имотите, нужни за

...
Съдът вдигна двойно цената на един от имотите, нужни за
Коментари Харесай

Административният съд вдигна двойно цената на имот, нужен за Модър-Царевец

Съдът подвигна двойно цената на един от парцелите, нужни за връзката " Модър-Царевец ". Това излиза наяве от решение на Административния съд на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Става дума за един от последните 4 парцела, които попадат в уличната регулация и би трябвало да бъдат отчуждени, с цел да се реализира градежът на връзката сред " Южен " и " Западен ". Имотът е с повърхност 605 кв. метра, а избраната цена от локалната администрация за него е 48 940 лв. без Данък добавена стойност. Собствениците на парцела обаче апелират тази цена за отчуждаване.

Апелативните съдии са счели, че оценителският доклад, както и избраното на негова основа обезщетение за отчуждаване се явяват направени при погрешно използване на относимите материалноправни разпоредби. Така притежателите на парцела ще получат 97 018 лв. без Данък добавена стойност. Решението на съда е дефинитивно.

Освен този парцел локалната администрация разписа и още три парцела за отчуждаване. Стартира и публичната поръчка за избор на реализатор на връзката " Модър-Царевец ", който би трябвало да направи абстрактен и работен план за пътния възел.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР