Съдът във Варна уважи искане на Окръжната прокуратура и определи

...
Съдът във Варна уважи искане на Окръжната прокуратура и определи
Коментари Харесай

Собственик на наркооранжерия във Варна остава в ареста

Съдът във Варна почете искане на Окръжната прокуратура и дефинира най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 41-годишен мъж, обвинен за държане на наркотични субстанции без съответно позволение за разпространяване и за развъждане на растения от рода на конопа.

К.А. е притеглен към наказателна отговорност за две закононарушения - по чл.354а, ал.1 и по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс., оповестиха за Moreto.net от Апелативна прокуратура Варна.

Обвиняемият е арестуван на 9 септември 2022 при профилирана интервенция на ГДБОП във Варна, провела се под управлението на Окръжната прокуратура в града. В хода на полицейските дейности е открита високотехнологично оборудвана оранжерия за развъждане на марихуана, ситуирана в триетажна къща край града. От парцела са конфискувани 180 стръка марихуана в друга фаза на развиване, 3250 грама суха зелена тревиста маса, съоръжение, пригодено за развъждането на растенията и тяхното следващо изсушаване.

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор К.А. бе арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Днес съдът дефинира той да остане арестуван под стража.

Действия по следствие на случая не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Определението на Окръжния съд предстои за обжалване пред Апелативен съд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР