Съдът в Южния окръг на Ню Йорк постанови присъда от

...
Съдът в Южния окръг на Ню Йорк постанови присъда от
Коментари Харесай

Затвор за българка, участвала в криптоизмамата OneCoin на Ружа Игнатова | Общо жертвите са инвестирали над 4 милиарда долара в OneCoin

Съдът в Южния окръг на Ню Йорк постанови присъда от четири години затвор за българката Ирина Дилкинска за присъединяване в самодейността web3 OneCoin и едноименната криптовалута към нея.

Дилкинска е била началник на правни въпроси и сходство на плана, само че е улеснявала прането на пари и други финансови закононарушения. В един от случаите Дилкинска трансферирала 110 милиона $ противозаконни доходи от OneCoin на юридическо лице на Кайманови острови.

„ Участието на Ирина Дилкинска в разрастващата се пирамидална скица OneCoin е нарушаване. Вместо да съблюдава закона и да заеме позицията си на началник на правни въпроси и сходство, тя е улеснявала и правила пране на пари, подпомагайки употребата на милиони жертви, “ сподели прокурорът на Съединени американски щати Деймиън Уилямс.

Записите на плана демонстрират, че той е набрал над 3 милиона участници, генерирайки съвсем 4,4 милиарда $ (4,037 милиарда евро) доходи от продажби сред четвъртите тримесечия на 2014 година и 2016 година, се прибавя в изказването на DOJ. Общо жертвите са вложили над 4 милиарда $ в OneCoin.

Министерството на правораздаването твърди, че OneCoin е работил като световна многостепенна маркетингова скица или „ пирамидална скица “. Това е лъжлива капиталова интервенция, която включва заплащане на рента на вложители, които вземат участие при започване на плана, от парите, получени от нови вложители (а не от генерирането на действителни печалби). В интервала 2014-2016 година тя разпространява OneCoin в интернационален проект на обилни събития. След това самопровъзгласилата се за " криптокралица " се укрива.

OneCoin е учредена от Ружа Игнатова, известна като „ Криптокралицата “, и Карл Себастиан Грийнууд. Грийнууд беше наказан на 20 години затвор и беше заставен да заплати санкция от 300 милиона $ за присъединяване си в OneCoin и се призна за отговорен в банкови измами и пране на пари.

Ружа Игнатова е в листата на най-издирваните лица на ФБР от май 2022 година и се допуска, че към момента е на независимост.

Може да звучи необикновено, само че даже и през днешния ден, макар краха на компанията OneCoin, самата псевдовалута продължава да съществува - към този момент под името OneLife. И няколко десетки хиляди хора по света към момента се надяват, че един ден ще забогатеят - както им е дала обещание Ружа Игнатова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР