Съдът в турския град Къркларели отложи за 3 септември делото

...
Съдът в турския град Къркларели отложи за 3 септември делото
Коментари Харесай

Турският съд отложи делото срещу сънародниците ни граничари

Съдът в турския град Къркларели отсрочи за 3 септември делото против четиримата български граничари, упрекнати в убийството на турски нарушител. Причината е, че турската страна още не е получила документите от българския съд, оповестиха от БНР.

В началото на правосъдното съвещание през днешния ден турският юрист Джошкуннула е внесъл молба за преустановяване на наказателното произвеждане, сподели Росен Кожухаров - българският юрист на някогашния граничен служител на реда Михаил Цонков.

"От страна на турския сътрудник - юрист, който съставлява българските жители, е импортирана молба до турския съд за преустановяване на наказателното произвеждане, по която молба съдът към момента не се произнесъл. Най-вероятно такова изговаряне ще има до идващото правосъдно съвещание ", добави Кожухаров.

Бившите гранични служители на реда - Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, са оправдани от българския съд за гибелта на турския нарушител с претекст, че случаят е трагичен случай.

Освен това случаят е станал на българска територия и това, че е осъществен на турска лодка не е задоволително, съгласно турското законодателство, да бъде водено дело. Това са причините на турския юрист Джошкуннула, с които той желае преустановяване на наказателното произвеждане.

В края на предходната година Районният съд в Бургас отхвърли да образува дело против четиримата. То трябваше да бъде формирано по правосъдна поръчка от турския углавен съд в Къркларели, само че бургаските магистрати се позоваха на Европейската спогодба за взаимопомощ и решиха, че едно и също лице не може да бъде съдено два пъти за едно и също закононарушение.

До делото в турския углавен съд се стигна, откакто турската страна отхвърли да одобри правосъдните актове на българския съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР