Съдът в Търговище задържа под стража служител на фирма за

...
Съдът в Търговище задържа под стража служител на фирма за
Коментари Харесай

Служител на фирма за бързи кредити изнудвал и плашил с убийство на дете

Съдът в Търговище задържа под стража чиновник на компания за бързи заеми за изнудване на клиент, съпроводено със опасност за ликвидиране на детето му.

Прокуратурата е повдигнала обвинявания на Николай К., че за да принуди другиго да се разпореди с движимост или със свое право или да поеме имуществено обвързване го е заплашил с ликвидиране и причиняване на лека телесна щета.

В настояването си до съда прокуратурата показва обоснованото съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е бил притеглен. Деянието е тежко по смисъла на закона. Николай К. може да извърши друго закононарушение, защото по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември 2017 година той е осъществил изнудвания и по отношение на други 5 лица със същата грубост и експанзия, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

36-годишният Николай работел във компания за разпределяне на бързи заеми. На 11 декември 2017 година той направил закононарушението по отношение на клиент на компанията, който заплашил, че в случай че подаде недоволство в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет.

По сигнал на пострадалия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното произвеждане. До установяване на непрекъснатата мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ от съда Николай К. е бил арестуван от Районната прокуратура в Търговище за период до 72 часа.

Определението предстои на обжалване пред Търговищкия областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР