Съдът в руския град Лабитнанги отхвърли иск на майката на

...
Съдът в руския град Лабитнанги отхвърли иск на майката на
Коментари Харесай

Руски съд отхвърли иск от майката на Навални, не бил подаден от него 


Съдът в съветския град Лабитнанги отхвърли иск на майката на Алексей Навални - Людмила за това каква здравна помощ е получавал той в пандиза с претекста, че той е трябвало да бъде подаден персонално от сина ѝ.

За това заяви сътрудникът на умрелия през февруари опозиционер и шеф на Фонда за битка с корупцията Иван Жданов.

" Алексей доста пъти е подавал искове за това, че в другите колонии не му е оказвана здравна помощ. Всички те бяха отхвърлени. Сега го убиха и отхвърлят желае на околните му, като се издевателстват над тях с претекстовете си, " написа Жданов.

Руските управляващи оповестиха за гибелта на Навални на 16 февруари, като оповестиха, че примрял, до момента в който се е разхождал в арктическия затвор " Полярен вълк ", където излежаваше 30-годишна присъда.

Въпреки че в смъртния акт написа, че е умрял от естествена гибел, съгласно неговите сътрудници и близки той е е бил погубен.

Малко след гибелта му неговата майка Людмила Навалная измина повече от 200 км до града Салехард, с цел да изиска тялото му да бъде освободено от единствената морга в града.

След първичния отвод от страна на проверяващите, тя съумя да получи тялото на сина си едвам на 24 февруари.

Преди това тя изясни, че са поискали от нея да го погребе скрито и даже са и отправяли закани, в случай че откаже да го направи.

На 1 март след опело в стеснен кръг Навални на Борисовското гробище в Москва. Въпреки засилените ограничения за сигурност хиляди се стекоха, с цел да се сбогуват с него и да се поклонят пред паметта му.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР