Съдът в Полша не може да осъди садистична монахиня, която

...
Съдът в Полша не може да осъди садистична монахиня, която
Коментари Харесай

Садистични монахини в Полша пребивали деца, а после викали мъже, за да ги изнасилват

Съдът в Полша не може да осъди садистична монахиня, която години наред измъчвала дребни дечица. Самата тя твърди, че не се усеща отговорна и желае да бъде на независимост.

Делото против сестра Бернадет стартира да се води още преди 10 години. Тя е била възпитателка в Център за деца без родители. Според проверяващите тя и други сестри са измъчвали душевен и физически десетки години дребни деца.

Самата монахиня твърди, че садистичните й дейности били в действителност по Божия воля и желае цялостно оневиняване. Тя е била наказана още през 2011 година на две години затвор, само че отгогава до момента наказването не е изпълнено.

Възпитаниците на сестра Бернадет фактически са прекосявали през пъкъла. Всеки ден монахините пребивали до кръв децата, по-късно ги затваряли в стаи с по-възрастни ученици, които продължавали с физическите издевателства.

Според проверяващите мъченията са продължавали десетки години, само че всички предпочитали да си мълчат. Децата описват още, че монахините ги заключвали в стаи с възрастни мъже, които ги изнасилвали. Когато се оплаквали, получавали единствено обиди, че са извратени и започвали нови и нови побоища.

Интересна е и реакцията на църквата в Полша, която избира да се мълчи за този случай и е на страната на монахините, без значение от десетките страховити свидетелства.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР