Съдът в Пловдив прие отвода на съдия Александър Стойчев. Той

...
Съдът в Пловдив прие отвода на съдия Александър Стойчев. Той
Коментари Харесай

Съдията по делото за Панаира в Пловдив си даде отвод с дзен притча

Съдът в Пловдив одобри отвода на арбитър Александър Стойчев. Той води делото на община Пловдив против апорта на акциите на община Варна в Панаира, при което мажоритарен негов притежател става Георги Гергов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Според окръжните магистрати, през последните дни се тиражира медийна обява, обвързвана с професионалните и морални качества на сегашния арбитър докладчик във връзка работата му по разглеждане на съответното дело. Освен всичко това е сложена под подозрение и работата на Пловдивския областен съд, касаеща инцидентното систематизиране на делата.

" По принцип етичното държание на магистрата изключва опцията да се дава отговор на сходен жанр обвинявания, посредством потребление на средствата за всеобщо осведомление. Принципът е, че съдията приказва посредством своите актове “, написа в определението на Окръжния съд.

" Публичните нападки, станали притежание на необятната общност, обаче са твърди персонални, което кара сегашния арбитър – докладчик, който е и обект на тези клевети, да си разреши и един по-личен коментар на обстановката. Освен това и хипотезата на чл.22, ал.1, т.6 от Граждански процесуален кодекс допуска съществуването на аргументи точно от персонален темперамент. Създалата се обстановка припомня на съдията-докладчик на една дзен алегория ", написа още правосъдният състав.

Притчата е следната: " Живеел някъде в Япония в гората до малко село един влъхва. В селото имало извънредно красиво момиче, което обаче било влюбено в женен мъж. Така се случило, че момичето забременяло от него. И тъй като нямало по какъв начин да огласи статуквото, споделило на родителите си, че бащата на детето е отшелникът. Те доста се ядосали, отишли при него, вдигнали му пикантен скандал и му оставили детето да го отглежда.

Мъдрецът не отронил нито дума. Приел детето, гледал го с любов и траял живота си в гората. След година – две момичето се разкаяло и признало на родителите си всичко. Те на собствен ред отишли при мъдреца, паднали на колене пред него, помолили го за амнистия и си взели детето. Отшелникът отново не споделил нищо и траял живота си в гората. Той постоянно се ръководел от общото богатство и пазил спокойствието на селяните. “

Определението на Окръжния съд в Пловдив е дефинитивно и ще бъде докладвано на зам.-председателя за определянето на нов докладчик по делото.

Припомняме, че Окръжен съд - Пловдив спря вписването в Търговския указател на увеличението на капитала на " Пълдин туринвест " АД, с което бизнесменът Георги Гергов придобива мажоритарен дял в сдружението.

Съдът се произнесе часове след завеждането на иск от Община Пловдив в осъществяване на решение на Общински съвет от 24.11.2022 година да предприеме дейности по оборване законосъобразността на взетите решения на Извънредното Общо заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " АД, извършено на същата дата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР