Съдът в Пловдив остави с мярка подписка 72-годишния шофьор Денчо

...
Съдът в Пловдив остави с мярка подписка 72-годишния шофьор Денчо
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив остави на свобода водача, прегазил дете в Анево

Съдът в Пловдив остави с мярка подписка 72-годишния водач Денчо Денчев, умъртвил 2-годишно дете на пътя в сопотското село Анево.
Апелативните съдии потвърдиха решението на сътрудниците си от Окръжния съд от предходната седмица и отхвърлиха митинга на прокуратурата като безпочвен.
Пред правосъдната палата в Пловдив пък се организира митинг. Родителите на убитото момиченце, близки, другари и хора от Анево желаеха непрекъснатото задържане под стража на 72-годишния водач.,
„ Детето ни не може да се върне, само че той би трябвало да си поеме следствията,не може да е на независимост. Надяваме се на промени, да се усилят наказванията, да има правдивост, да се изплашен водачите “, сподели майката на починалото дете Ивелина Станева.
„ Знаем, че е от три до 15 години, желаеме оптималната присъда “, сподели бащата Станимир Станев.
Пред съда 72-годишният водач Денчо Денчев отхвърли да използва марихуана и съобщи, че пие медикаменти, съгласно него е карал с не повече от 30 км.
„ Съжалявам доста за случая, доста скърбя, не мога да върна нещата назад “, сподели лидерът Денчо Денчев.
„ Той се кълне пред мен, че в никакъв случай не е употребил опиат. Според мен, отново споделям, или неверен тест, или приложимост на медикаменти, които съдържат наркотично вещество “, съобщи юристът на Денчев – Владимир Мерджанов.
Апелативните съдии решиха, че няма заплаха водачът да се укрие и постановиха мярка подписка.
Денчо Денчев е дал е кръвна проба за химически разбор, която ще покаже дали фактически е карал след приложимост на опиат.
Родителите не са удовлетворени от решението и готвят нови митинги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР