Съдът в Париж освободи от ареста Павел Дуров, собственика на

...
Съдът в Париж освободи от ареста Павел Дуров, собственика на
Коментари Харесай

Френските власти освободиха от ареста Павел Дуров

Съдът в Париж освободи от ареста Павел Дуров, притежателя на Телеграм.

Бизнесменът бе задържан в неделя при идването си във Франция.

„ Съдия-следователят е прекратил задържането на Павел Дуров в полицейския арест за първичния му разпит и вероятно покачване на обвиняване “, се споделя в обявата.

Става въпрос просто за смяна на процесуалния статут.

Съдията освободи предприемача от ареста след разпита, само че той би трябвало да се яви по искане на чиновниците на реда, прецизира Ройтерс.

По данни на представител на министерството на правораздаването Дуров се е явил пред съдията в правосъдния сектор в Париж в северната част на столицата, написа Bloomberg.

Очакваше се съдията да разпита в допълнение Дуров, преди да реши дали да повдигне обвинявания против него, или да го уточни като значим очевидец в следствието и да го пусне на независимост.

Ако бъдат повдигнати обвинявания, различен арбитър, прочут като арбитър по въпросите на свободата, ще би трябвало да реши дали би трябвало да бъдат наложени някакви ограничавания върху придвижването му или дали Дуров би трябвало да заплати гаранция.

Въпреки че повдигането на обвинявания е от основно значение за френските следствия, наказателният развой – в случай че бъде предписан подобен – може да се проточи с месеци или даже години.

Делото, по което създателят на обществената мрежа Telegram Павел Дуров е арестуван във Франция, се отнася до 12 закононарушения, оповестиха от пресслужбата на парижката прокуратура.

Сред тях са:

пране на пари от проведена незаконна групасъздаване на проведена незаконна група за осъществяване на престъплениянезаконно даване на разнообразни криптографски принадлежности и услуги.отказ да се даде информация или документи за прихващане в границите на закона по искане на оторизираните органи.

–  администрацията на онлайн платформата разрешава осъществяването на противозаконни транзакции

– разпространение и владение на нецензурен изображения на малолетни лица

– придобиване, превозване, запазване или прекачване на опиати

– машинация, осъществена от проведена група

– нелегално прекачване или даване на съоръжение, инструмент, стратегия или информация, предопределени или приспособени за навлизане и достъп до действието на автоматизирана система за обработка на данни.

Допълва се, че основател за ареста още при започване на юли е бил отделът за киберпрестъпления към парижката прокуратура.

Междувременно през днешния ден Политико заяви, че още през март френските управляващи са издали заповеди за арест освен на изпълнителния шеф на Telegram Павел Дуров, само че и на брат му Николай.

Разследването на Telegram от страна на френските управляващи е било по-мащабно и е почнало месеци по-рано от в началото известното./OFFNews

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР