Съдът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е отказал да екстрадира

...
Съдът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е отказал да екстрадира
Коментари Харесай

Божков: Съдът в Дубай отказа да ме екстрадира, България не представи заповед за задържане

Съдът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е отказал да екстрадира Васил Божков макар общо 18-те получени претенции от българските управляващи за това. Аргументът на съда е, че управляващите не са показали значими документи в екстрадиционното произвеждане - първичното следствие и истинската заповед за задържане. Това твърди Васил Божков в писмо до медиите, като изпраща и юридическото мнение на своя дубайски юрист Гасан Ел Дайе .

" Надявам се, че с това поставям един път вечно завършек на безсилните неистини и спекулации на прокуратурата в България за изказванията, че се „ прикривам “, че „ не могат да ме открият и да ми връчат призовка “, че „ още чакат решение по настояванията за екстрадицията ми “ и други сходни изказвания ", написа предприемачът.
 Васил Божков разяснява отхвърли на ЦИК да записва партията му за изборите Васил Божков разяснява отхвърли на ЦИК да записва партията му за изборите
Обвиняемият предприемач Васил Божков разяснява във Facebook отхвърли на ЦИК да записва партията му " Българско лято " за идните избор...

Според него управляващите в ОАЕ са чакали над година България да изпрати цитираните документи, само че те по този начин и не са пристигнали. Затова съдът в ОАЕ дефинитивно се е произнесъл с отхвърлително решение по настояванията за екстрадиция. Това решение е влезнало в действие и не предстои на обжалване, показва юристът му. Датата на решението не се цитира.

Адв. Ел Дайе прибавя, че клиентът му е получил над 20 призовки и известия от разнообразни съдилища в България. До този миг, обаче, той нито е получавал, нито даже е юридически опит за връчване на уведомления от българската прокуратура.

" Накрая, само че не на последно място, господин Божков обитава законно в ОАЕ и против него няма висящи производства страната, а откакто Червената бюлетина на Интерпол бъде анулирана, въпросът с неговата поискана екстрадиция дефинитивно ще завърши. Червената бюлетина за г -н Георги Попов беше анулирана от дълго време ", разяснява още Ел Дайе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР