Съдът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е отказал да екстрадира

...
Съдът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е отказал да екстрадира
Коментари Харесай

Божков: Съдът в Дубай отказа да ме екстрадира. България не представи заповед за задържане |

Съдът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е отказал да екстрадира Васил Божков макар общо 18-те получени претенции от българските управляващи за това. Аргументът на съда е, че управляващите не са показали значими документи в екстрадиционното произвеждане - първичното следствие и истинската заповед за задържане.

Това твърди Васил Божков в писмо до медиите, като изпраща и юридическото мнение на своя дубайски юрист Гасан Ел Дайе.

" Надявам се, че с това поставям един път вечно завършек на безсилните неистини и спекулации на прокуратурата в България за изказванията, че се „ прикривам “, че „ не могат да ме открият и да ми връчат призовка “, че „ още чакат решение по настояванията за екстрадицията ми “ и други сходни изказвания ", написа предприемачът.

Според него управляващите в ОАЕ са чакали над година България да изпрати цитираните документи, само че те по този начин и не са пристигнали. Затова съдът в ОАЕ дефинитивно се е произнесъл с отхвърлително решение по настояванията за екстрадиция. Това решение е влезнало в действие и не предстои на обжалване, показва юристът му. Датата на решението не се цитира.

Адв. Ел Дайе прибавя, че клиентът му е получил над 20 призовки и известия от разнообразни съдилища в България. До този миг, обаче, той нито е получавал, нито даже е юридически опит за връчване на уведомления от българската прокуратура.

" Накрая, само че не на последно място, господин Божков обитава законно в ОАЕ и против него няма висящи производства страната, а откакто Червената бюлетина на Интерпол бъде анулирана, въпросът с неговата поискана екстрадиция дефинитивно ще завърши. Червената бюлетина за г -н Георги Попов беше анулирана от дълго време ", разяснява още Ел Дайе.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР