Съдът в Ню Йорк отложи произнасянето на присъдата по делото

...
Съдът в Ню Йорк отложи произнасянето на присъдата по делото
Коментари Харесай

Съдът в Ню Йорк отложи произнасянето на присъдата по делото на Тръмп за пари срещу мълчание

Съдът в Ню Йорк отсрочи произнасянето на присъдата по делото на Тръмп за пари против безмълвие за 18 септември.
Съдия Хуан Мърчан отсрочи датата на изговаряне на присъдата, с цел да може да реши аргумента на някогашния президент на Съединени американски щати, че е трябвало да бъде освободен от правосъдно гонене според забележителното решение на Върховния съд от понеделник, че президентите не могат да бъдат преследвани за публични дейности.

Тръмп е изправен пред сложна борба за анулация на присъдата,

защото огромна част от държанието, за което става въпрос в тази ситуация, е предшестващо неговото ръководство.
По-рано през днешния ден беше обявено, че прокурорите по случая, нямат нищо срещу да има сходно отсрочване след значимо решение по отношение на имунитета на Тръмп, взето през вчерашния ден от Върховния съд. Делото касае укриване на пазаруване на безмълвие на порнозвезда, с цел да не разкрие тя интимни връзки с Тръмп, които той отхвърля да е имал с нея.
Преди седмици правосъдните заседатели взеха решение, че милиардерът е отговорен за заплащания към порноактрисата Сторми Даниълс, в подмяна на нейното безмълвие за интимната им връзка.

митинг се състоя пред Върховния съд на Съединени американски щати, откакто магистратите постановиха, че някогашните президенти имат имунитет от правосъдно гонене за формалните си дейности. С 6 против 3 гласа съдът постанови, че имунитетът не визира дейности в персонално качество. Решението идва в миг, когато Доналд Тръмп апелира правосъдно решение, отхвърлящо имунитета му. Президентът Джо Байдън разкритикува решението на Върховния съд, като го назова „ рисков казус “.

Путин дойде в Казахстан среща на върха на ШОС 03.07.24 07:57 Съдът в Ню Йорк отсрочи произнасянето на присъдата по делото на Тръмп за пари против безмълвие 03.07.24 07:47 Парламентът ще гласоподава проектокабинета „ Желязков “ 03.07.24 07:26 ИЗВЪНРЕДНО! Земетресение разклати Асеновград 03.07.24 07:08 Жълт и оранжев код за рисково време е разгласен за през днешния ден 03.07.24 07:00

Източник: Ройтерс /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР