Съдът в Ню Йорк осъди довереното лице на бизнесмена Джефри

...
Съдът в Ню Йорк осъди довереното лице на бизнесмена Джефри
Коментари Харесай

20 години затвор за Гилейн Максуел заради трафик и злоупотреба с малолетни

Съдът в Ню Йорк осъди довереното лице на предприемача Джефри Епстийн - Гилейн Максуел, на ефикасен затвор поради полови закононарушения.

Съдия Алисън Нейтън сподели, че 60-годишната жена би трябвало да излежи 20 години затвор за трафик на малолетни и корист. Поради тежестта на закононарушенията, присъда е малко над законовата граница, която е 19 години и седем месеца.

Максуел беше приета за отговорна през декември, наред с други обвинявания, за трафик на хора на малолетни за полова корист. Тя е считана за дясната ръка на предприемача Джефри Епстийн, който беше обвързван с най-високите кръгове на елита в Европа и Америка и изигра централна роля в построяването на мрежа за полово принуждение над девойки по време на скъпи празненства с известни хора.

В съда Максуел сподели, че съжалява за болката на жертвите, само че повече от всичко съжалява, че е срещнала Джефри Епстийн. Джефри Епстийн беше открит мъртъв в затворническата си килия на 10 август 2019 година още преди второто дело против него да стартира всъщност. Разследването стигна до извода, че той се е самоубил.

Гилейн Максуел е щерка на починалия английски медиен магнат Робърт Максуел, някогашен притежател на вестниците от Mirror Group. Името му се свързва с близки връзки с няколко от някогашните тоталитарни държавни ръководители от Източния блок - в това число с Тодор Живков в България, чиито съчинения издава в чужбина. Робърт Максуел е бил и консултант на Андрей Луканов след рухването на комунистическия режим. Разследван е за финансови измами с пари от пенсионни и капиталови фондове. Умира след рухване от яхта при неизяснени условия през 1991 година

Делото против Джефри Епстийн и Гилейн Максуел стана допустимо, откакто няколко от жертвите проговориха пред медиите.

През януари 2015 година Вирджиния Джуфре споделя историята си пред медиите.

Жената твърди, че през 2000 година Гилейн Максуел се е срещнала с нея в клуба " Мар-а-Лаго " на Доналд Тръмп в Южна Флорида и е предложила да работи за Епстийн като масажистка, без да има какъвто и да е професионален опит във физиотерапията. По това време Вирджиния е била на 17 година Според Джуфре двамата са я склонили към предлагането на полови услуги на авторитетни мъже от приятелския им кръг - в това число за сина на английската кралица принц Андрю. Тя твърди, че взаимоотношенията ѝ с двойката са траяли 2 години.

" Гилейн Максуел ме въвлече в промишлеността на половия трафик. Тя е тази, която ме тормозеше постоянно. Тя е тази, която ме оферираше на мъже, споделяше ми какво да върша, образова ме да бъда полова робиня, насилваше ме физически, насилваше ме душевен ", споделя Джуфре в показанията си пред съда от 2015.

Защитата на 60-годишната Гилейн последно пледира за доста по-лека присъда - отнемане от независимост за по-малко от 10 години. През последните няколко дни имаше известно комплициране по отношение на това дали присъдата на Максуел в действителност ще бъде оповестена, тъй като тя беше държана в пандиза под особено наблюдаване поради суисидни стремежи. Адвокатите на подсъдимата отхвърлиха това

Според обвиняването работата на Максуел е била да печели доверието на девойките и да ги рекрутира за по този начин наречените разтривки, по време на които Епстийн е упражнявал редовно полово принуждение. Доказано е, че на няколко пъти Максуел е участвала по време на сходни офанзиви. Гилейн Максуел е построила и „ просвета на безмълвие “, която е имала за цел да бъдат непокътнати в загадка закононарушенията. Според обвиняването претекстовете за държанието на Максуел са били за тя да поддържа личния си разкош и стандарт на живот дружно с Епстийн.

Много малолетни са били измъчвани в продължение на десетилетия в парцелите на Епстийн в Ню Йорк, Флорида, Санта Фе и Вирджинските острови.

Сред посетителите на празненствата на Епстийн и Максуел има известни персони като някогашните президенти Бил Клинтън и Доналд Тръмп, софтуерния милиардер Бил Гейтс и английския принц Андрю.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР